12 oktober 2017

Middenmeer-Dronten-Middenmeer


Het kan nu nog, over een week of 5 à 6 is het over, het fietspad langs de dijk Enkhuizen – Lelystad gaat dicht tot volgend jaar juli dan 2 maanden open waarna hij weer dicht gaat op 1 september tot 1 juli 2019, samen precies 18 maanden dicht, anderhalf jaar, wat zal het mooi worden als je er zolang over kan doen. Dus dat betekent dat ik vandaag even op en neer ben geweest naar Dronten, een paar buitenbanden incl. binnenbanden gehaald bij Velomobiel.
Toen ik van huis ging kwam de zon net zo’n beetje aan de horizon en dat geeft dan altijd mooie plaatjes.
Op de dijk waar dus heel veel gaat gebeuren zijn de eerste sporen goed waarneembaar, een brug over de weg naar de andere kant om zo veilig mogelijk de werkzaamheden aan de andere kant te kunnen bereiken. Linea recta naar Dronten waar Eva mij meteen hielp aan wat materiaal en waar Theo druk bezig was een oranje Quest XS op maat te zetten voor een nieuwe berijder of berijdster.

De weg terug heb ik exact dezelfde route genomen langs zware kleiakkers en mannen die de bomen wat in hadden gekort en waar ik even moest wachten voor ik kon passeren.


De enige afwijking in de route was bij de “poepende man” die ik even heb bezocht. Toevallig zag ik op Facebook bij een herinnering dat ik daar vorig jaar op 12 oktober ook ben geweest. Het blijft een gigantisch groot gevaarte waar nu bijna “muziek” uit kwam door de harde wind.
Op de locatie in de Wieringermeer waar de boortoren naar warmwater boorde is schijnbaar voldoende warmwater gevonden, de toren werd weer afgebroken. Bij controle zag ik dat de dagteller op 162 km is uitgekomen voor vandaag, het kan wel weer toe.

Geen opmerkingen: