11 februari 2021

Het blijft opletten langs de weg.

 

91 km

Hoera het is weer geweldig gegaan, gelukkig heb ik het geduld op weten te brengen om een paar dagen m’n gemak te houden maar met dit weer is het echt genieten geweest het ritje van vandaag.

Agriport "uitstoot"

Op naar de “Zuidoost” in de Wieringermeer zie ik diverse pijpen bij de kassen van Agriport hun stoom afblazen , recht omhoog want er staat geen wind op dit moment.
Ze houden het open

En zijn met z'n allen

Duizenden ganzen 

Later zie ik vanaf de Oostdijk dat er nog ganzen genoeg zijn ze zijn niet te tellen en in de ringvaart van de Beemster zwemmen op diverse plaatsen de eenden nog in open water dus het ijs is nergens vertrouwd op de ringvaart.
Rust in de achtertuin


Werk van Nic Jonk

De kerk van Schermerhorn

Bij Tiny koffie en koek en later de lunch, het is nog steeds helder en zonnig als ik weer richting Middenmeer ga, met een omweg via Schermerhorn waar naast de kerk een prachtig beeld staat van Nic Jonk .

Schaatsen bij Avenhorn

Marco en Paul

Een brede sloot met een enkele liefhebber

Een brede sloot met een enkele liefhebber

Dan via de Oost Mijzen naar Avenhorn waar geschaatst wordt. En bij toeval ontmoet je daar familie die tussen neus en lippen door vertellen “Ja net gingen we die andere kant op en daar reden er 3 voor ons en even later zakten er 2 middenin zomaar door het ijs” en toch noemen ze het veilig.
Uitkijken in de bocht


Nog even het land bewerken
Ruimbaan voor fietsers bij de
 rotonde in de AlkmaarsewegEr ligt hier en daar nog flink sneeuw langs de wegen dus het blijft oppassen. Dat heb ik vooral ervaren bij de rotonde in de Alkmaarseweg, ik let daar altijd goed op het verkeer en minder op het wegdek, gelukkig stond ik op tijd stil anders was het absoluut mis gegaan. Er is flink sneeuw geschoven om de weg vrij te maken en daarbij zijn fietsers weer onbetekenende verkeerdeelnemers. Je zal daar in donker langs komen met de brommer of i.d. dan is ziekenhuis opname verzekerd.
De gemeente heeft nog niets gedaan aan de gladheid

Als ik thuis ben staat de dagteller op 91 km die in goede gezondheid zijn afgelegd.

1 opmerking:

Gert Reilink zei

Nog altijd mooi om te zien zien, die uitstoot van WKK installaties.

Heb een aantal jaren bij een producent gewerkt en was onder de indruk van de efficiency en de gehaalde up-time van de installaties.