22 februari 2021

Op en neer naar Marken

Helder maan

132 km


 Laat ik eerst een helder foto van gisteravond bovenaan zetten, rond 23.00 uur van de maan                     Ik kan er kort over zijn, vandaag was een super fietsdag alleen de zon bleef lang weg en kwam eindelijk af en toe als een vaag spook ergens in de lucht. Ik had me voorgenomen om vandaag als het mogelijk zou zijn gewoon weer een leuk stukje te fietsen en dan denk ik vaak aan minimaal 100 km en het mag ook een ietsje meer zijn, net als bij de slager. Ik was al lang niet meer op Marken geweest dus koers zetten in die richting.


 Bij het verlaten van het dorp vielen de bermen op door de massale gele krokussen die weer volop in bloei staan.

Aan de rand van de polder passeer ik de vaccinatie locatie waar ik binnenkort ook heen mag om de eerste corona prik op te halen en iets later de tweede, mooi dichtbij op 7 a 8 km van huis.


Buitendijks staan toch hele stukken onderwater en is de zon nevelachtig vreemd. Dan naar Edam en vervolgens Volendam.

In Volendam is “De Dijk” eigenlijk leeg op een verdwaalde toerist na. En nog iets verder kom ik in Monnickendam en de dijk naar Marken wat alle keren maar even is en dan ben je alweer bij de vuurtoren oftewel “Het Paard” van Marken.


Even een paar foto’s en dan tot aan de eerste huizen het fietspad volgen en over de brug het dorp in want anders kom ik op een slecht stuk fiets/wandelpad.

Helaas als ik daar aankom moet ik wel rechtdoor over het aller slechtste stuk klinkerpad wat op Marken te vinden is, er wordt gewerkt aan de afrit die ik wilde gebruiken. Dan een stukje door het dorp op de plaatst waar anders geen doorkomen aan is vanwege de toeristen die er nu niet waren en weer terug naar de dijk die me naar het “vaste” land brengt.Net voor ik het dorp uit ga zie ik dat de “klompen fabriek” ook dicht is en dat de klompen nog steeds aan de boom groeien.

Op de dijk nog een keer een sanitaire stopt ingelast en weer viel mij op dat de lucht vreemd “kleurt” mooi weer maar toch een vreemde waas. Naar Middenmeer is nog een aardig stukje maar eer je het beseft ben je er ook weer na in totaal 132 km genieten.1 opmerking:

rob, nieuwegein zei

De vreemde kleuren in de lucht kwamen gisteren door het Saharastof wat in de lucht zat.