12 oktober 2022

Leeftijd speelt voor haar geen rol

 

De "eenzame" fietser 
schoonzus Riet van 85 jaar

Ik heb sterk het vermoeden dat het vandaag de laatste rit is geweest van deze week, de berichten zijn niet zo geweldig dus vandaag nog even ervan genieten. Ik had gehoord dat schoonzus Riet vandaag naar de Zuidoostbeemster zou fietsen en ik had zelf ook van dat soort plannen.
De oogst wordt vernietigd

Als eerste langs de route richting het zuiden zag ik dat er een baan bloemkool werd “gehakseld” waarschijnlijk omdat het oogsten enz. meer zou kosten dan het op zou brengen op de veiling, triest en dan moet er evengoed geld bij wat niet de bedoeling was tijdens het planten. Ik reed via de aardbeien en wonderlijk ze waren er nog, 2 doosjes in de fiets, afrekenen en weer verder.
Het is haar inderdaad

Veiligheid voor alles

Kort voor Avenhorn kreeg ik een fietser in beeld, rechtop, bekend jasje aan en met een helm en dat laatste was nieuw. Even een paar foto’s maken en dan een stuk meerijden tot Oosthuizen. Bewondering voor zo’n vrouw, 85 jaar en in d’r ééntje op de fiets van Zwaag naar Zuidoostbeemster, geweldig. Bij het juiste adres hebben we elkaar later weer ontmoet en samen met Tiny een broodje met aardbeien gegeten en ze zijn nog steeds heerlijk.
De bloeiende ......


...... bermen.

Land klaarmaken voor de winter

De brug bij "Les Deux Ponts"

Als ik weer huiswaarts ga neem ik zoals gewoonlijk een andere route en dan zie ik weer dat de bermen hier en daar nog prachtig bloeien en dat er op het land hard wordt gewerkt om alles weer op de “wintersnee” klaar te maken. Thuis meteen nog even het grasmaaien en zien dat het vandaag 82 km is geweest.

Geen opmerkingen: