31 oktober 2022

Weer een keer een echte rit

 

210 km

Even goed verankeren

Eindelijk is het weer een keertje gelukt, de dijkentocht, via Den Oever met speciaal vervoer over de Afsluitdijk en om de koffie in Oudemirdum en terug via Lemmer en Emmeloord naar de Ketelbrug en Lelystad om daar de andere dijk te “pakken” om weer in Noord-Holland te komen en uiteraard via Enkhuizen enz. naar Middenmeer waar er naar 210 km een einde kwam aan dit rondje. Van de totaal 210 km heb er uiteraard maar 182 km zelf gefietst en is het speciale vervoer per bestelbus 28 km geweest. Het is en blijft een heel gedoe om alles klaar te krijgen voor zo’n ritje en als je dan de bevestiging per mail van “loket Afsluitdijk” ontvangt en er staat dat ik met een voertuig ga wat 3 meter breed is en 77 cm lang, ik ga alleen, geen passagiers en ook geen huisdier dan begrijp je wel dat die andere kant van de lijn er geen “zak” van heeft begrepen, maar verder ging het prima.





Aan het eind van de Afsluitdijk ben ik iets omgereden om te kijken of het fietspad al verbeterd is, en dat is zeker het geval, alleen jammer dat het gebruik nog jaren op zich laat wachten, het ligt er prachtig bij en als het “ooit” in gebruik kan worden genomen blijf dan op het fietspad tussen de witte lijnen de rand is nogal wat lager en de “kustwerken” op het talud zijn levensgevaarlijk als je zou komen te vallen.


Aangekomen bij Bianca werd ik begroet door haar schoonvader Theo die ook nog even ging sporten, 81 jaar en de skeelers gaan nog vlot over het asfalt.








Nadat de koffie met koek was weggewerkt en ik weer “strijdvaardig” was ben ik weer verder gegaan, wachten voor de Ketelbrug evenals de sluis in de dijk Lelystad – Enkhuizen geven wat extra vertraging net als een lekke band.







Maar alles is weer goed gekomen en het was heerlijk om weer een keer op oud terrein te komen want zo zag ik ook dat de windmolens voor opwekking van wat elektriciteit weg waren gehaald en dat de nieuwe binnen kort wel geplaatst zullen worden op nieuwe ondergrond en wat verder in het Markermeer.

Geen opmerkingen: