10 oktober 2022

" 'Tis nou nag droug"

 

40 km

Omdat de berichten wat somberder zijn als ik had gehoopt is een klein ritje misschien wel een veilige optie om als mooi weer fietser uit de bus te komen, want dat ben ik nog steeds. Met zon en geen regen kan het haast niet missen om een ritje te maken, maar als men, zoals vanmorgen, zo rond de middag regen “belooft” dan daalt mijn enthousiasme.
"Vluchtende zilverreiger"

De eerste stop was om een buizerd vast te leggen op de foto maar die ging er met een noodgang vandoor net als een zilverreiger die ik nog wel wist te achterhalen in z’n vlucht. Dus werd het vanmorgen maar een heel klein rondje van net 40 km en toch kwam ik op een weg waar ik nog nooit eerder had gereden en waar men druk bezig was met het planten van tulpenbollen voor het volgende seizoen.
Bollenplanten

Veld klaar maken

Samen in één beeld

Toen ik was gestopt om een paar foto’s te maken hoorde ik een voorbijganger zeggen in puur West-Fries dialect: “’t kin nou nag, omdat ’t mooi droug is den moet je ’t waarneme” en zo zie je maar weer je beleeft altijd wel wat onderweg.
Het zal niet droog bljven

Neef Pé heeft de nostalgie weer 
opnieuw geschilderd

De lucht werd er niet beter op maar ik ben nog wel even gestopt bij m’n neef Pé en z’n vrouw waar ik allang niet was geweest, Pé was niet thuis maar Corrie had evengoed koffie met heerlijke koek. Even bijkletsen en toen op huis aan waar ik na 40 km en de eerste spatten weer in veilige haven was.

Geen opmerkingen: