11 oktober 2022

Op visite en een kleintje toe.

 

105 km

Het is vandaag weer bijna zomer, de temperatuur is wat anders maar aan het weerbeeld zou je zeggen dat het echt zomer is, volop zon en weinig of geen wind. Eén van de vaste bezoeken van de 11e oktober is even op verjaarsvisite naar  mijn zus Margriet in Wervershoof en dan kan ik daarna nog mooi het HEM-rondje eraan vast plakken. Zo rond koffietijd was ik ter plaatse en niet lang daarna kwamen er meer koffieleuten binnen en dan zijn de gesprekken al snel opgang. Zwager Piet heeft een oneindige humoristische kijk op verschillende dingen en zo kwam er een nicht ter sprake die af en toe “uit de maat” leeft, loopt en doet, waarbij Piet oordeelde: “Die is ’t trouwersgeld nooit waard weest” , m.a.w. ze had beter niet kunnen trouwen.
Het was .....

..... rustig .......

 ... langs en .....

... op ...

... het Markermeer

Maar goed zo tegen de middag ben ik op gestapt en heb m’n voornemen waar kunnen maken. Op het Markermeer is weinig te beleven, een enkel bootje en prachtige beelden met wolken en water zonder lawaai van verkeer.
Piet Kunis

Als ik bijna in Enkhuizen ben komt me een blauwe ligfiets tegemoet, remmen en stoppen wat de ander ook deed, het is Piet Kunis. We hebben elkaar al een hele tijd niet meer gesproken en dan is er genoeg te kletsen. Als we ieder onze weg weer vervolgen is het voor mij nog een 35 km te gaan en dat ging allemaal probleem loos.
Neef Johan Koomen

In Wervershoof nog even stoppen omdat neef Johan z’n hand opstak, hij fiets weer al is het op de e-bike maar dat mag ook na 3 omleidingen, een zware operatie waar hij weinig last van heeft gehad en nog even en hij gaat weer op de racefiets.
de fietsteller en de GPS

Thuis gekomen bleef de teller voor vandaag op 105 km staan maar wat was het mooi langs de weg.

Geen opmerkingen: