13 februari 2023

En tot slot: remmen bijstellen

 

72 km

De nieuwe week is weer van start voor wat betreft een rondje in de Quest. Wat zal het worden, het HEM-rondje of zomaar wat links/rechts, het werd zomaar links/rechts en zo kwam ik in Andijk om even bij m’n jongste zus Lia langs te gaan die ik al een langere tijd niet had gezien.
Microsoft 1

Microsoft 2

Dus koers richting Medemblik/Andijk en dan ga je langs de afschuwelijke gebouwen die in de polder de stemming bepalen naast de windmolens, Microsoft. Stroom en water verslinders terwijl de bewoners worden gemaand zuinig te doen met alles wat die andere verslinden. Ook Google doet dapper mee aan deze verkwisting. Het éne perceel is volgebouwd en de voorbereidingen op het volgende perceel zijn alweer in volle gang, maar nergens wordt de naam van de verslinders vermeld, niet bij Google en ook niet bij Microsoft. Op Andijk is geen volk thuis dus dan maar de andere kant op en bij m’n oudste zus Joop langs die is wel thuis evenals haar man Piet. Koffie met koek en bijkletsen en bij toeval kwam een sterfgeval ter sprake, de advertenties in de krant vanmorgen waren opvallend, 9 stuks en overleden tijdens een vakantie in Mexico op 41 jarige leeftijd, de schoonzus Marjo van hun zoon die ze met verjaardagen ook altijd ontmoeten.
Mannen voorzichtig a.u.b.

Als ik weer onderweg ben zie je weer andere dingen en probeer je het laatste bericht van het overlijden op zo jonge leeftijd te vergeten, als ik de rietdekkers bezig zie denk ik dan ook ‘Jongens kijk uit je ligt zo beneden’ …. en dan.
Eenden en meeuwen

Binnendoor over de Rijndijk .......

.... langs de aardbeienkassen.

De steeds vluchtende zilverreiger

En watervogels zijn er overal genoeg vooral nu de paringstijd steeds dichterbij komt zie je overal 2 zwanen en worden de eerste voorbereidingen getroffen, allen zilverreigers lijken alleen te “opereren” en het blijft moeilijk om die goed in beeld te krijgen, enkele honderden meters inzoomen en dan staat hij erop en meteen is hij weer weggevlogen.
De handrem werkt weer goed ......

... even deze twee bijdraaien.

Straks de remmen even bij stellen zodat hij op een helling op de handrem blijft staan wan t nu “gaat” hij langzaam van z’n plek en dat klopt niet. Het was vanmorgen dus iets van 72 km genieten en volgende keer maar weer ietsje meer hoop ik.

Geen opmerkingen: