08 februari 2023

Het HEM-rondje voor de zoveelste keer

 


Het is niet nodig om te zeggen dat het prachtig weer is vandaag en ook niet dat er weinig wind staat dus ideaal weer om een rondje te trappen. Het is verbazend vind ikzelf, een paar dagen een langere rit maken en het is meteen zo’n gevoel van het kan niet op. Dacht ik “vroeger” nog weleens, rustig aan want je moet ook nog zoveel kilometers terug naar huis, nu denk ik als ik nog thuis ben, “Ik ga even het HEM-rondje doen” zonder te bedenken dat het dan altijd minimaal 80 km is en meestal een beetje meer. Zo ook vandaag, niet wetende waar ik heen zal gaan bedacht ik dat het vaste rondje altijd kan en zo is het dus gegaan. Op de thermometer zie ik dat het op dit moment net boven 0 is, hij staat op 0,5 C. frisjes dus. Je kunt je er op kleden dus naast standaard een zweethemd en shirt heb ik ook nog een dunne bodywarmer opgezocht en dat was wel prettig.

Bij de kassen/warenhuizen wordt behoorlijk gestookt er gaat heel wat stoom de lucht in wat goed te zien is bij lage temperaturen en de zon erbij. Via Bobeldijk en Berkhout  naar Hoorn om dan tot aan Medemblik de dijk te blijven volgen is standaard doorrijden alleen door de stadjes gaat het “gas” er even af en een paar keer stoppen voor wat foto’s onderweg.


En zo krijg je geregeld oude bekenden in beeld die toch weer opvallend zijn op deze route.

Onderweg kom ik verder weinig mensen tegen wel een groepje wielrenners die vanaf Enkhuizen richting Hoorn gaan en in eerste instantie de hele breedte van de dijk nodig hebben om elkaar uit de wind te houden.


Als ik rond 13.00 uur weer binnen ben staat de teller voor vandaag op ruim 89 km waarbij ik denk “jammer” dat ik alweer thuis ben.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Ik blijf onder de indruk Pé