28 februari 2023

Met dank aan Allert.

 

81 km

Het spreekwoord “Na regen komt zonneschijn” is vandaag weer werkelijkheid geworden. De berichten waren al minder als afgelopen maandag en dat bleek maar al te waar. Hier lichte motregen en verder viel het wel mee  maar als ik de berichten vanmorgen hoorde van sneeuw en natte sneeuw juist in de richting waar ik eigenlijk heen zou gaan, nee dan is “huisarrest” bijna zeker. Maar in dezelfde berichten kwam ook naar voren dat het daarna droog zou zijn en de zon volop zou schijnen en dat is waarheid geworden. En zodoende ging ik pas rond de middag van start, even langs “Kippen Dam” een boodschap doen en dan verder naar het zuiden waardoor ik in de Zuidoostbeemster terecht kwam. Tiny was even afwezig maar al snel was ze weer van de partij en hebben we samen koffie gedronken.
Toch maar gaan en het is gelukt

Onvoorstelbaar zo'n blauwe lucht

Net onderweg staat er een bord op de Oostdijk, zal ik terug moeten, laat ik het maar proberen en dat ging gelukkig goed. Als ik onderweg een paar keer de claxon wil gebruiken constateer ik dat een klik geluid alles is wat ik hoor. Enkele weken geleden was dat ook al zo maar de volgende dag was hij weer “genezen”, vreemd, maar nu deed zich hetzelfde probleem weer voor. Ik heb er niet meer aan gedacht tot ik weer op de terugweg was en de schakelaar in drukte, weer geen geluid , behalve dat klikje. Stoppen en meteen Velomobiel bellen dan sturen ze mogelijk vandaag nog een nieuwe schakelaar dacht ik. Maar Allert gaf mij het advies om, of de accu vervangen wegens te kort spanning of een schroef van de claxon iets naar links of rechts te draaien. Het schakelaartje is maar zelden aan vervanging toe.
Op advies van Allert
even de schroef iets verdraaien
en hij werkt weer als nieuw.

Thuis meteen wat gereedschap erbij gepakt en de schroef eerst linksom draaien waardoor hij los kwam te zitten, meteen weer vast zetten en rechtsom iets verder draaien en zowaar hij klinkt weer alsof hij nieuw is, Allert bedankt voor de tip. Toen ik de dagteller weer op 0 had gezet bleek hij vandaag 81 km te hebben verzameld op deze achteraf zonnige dag.

Geen opmerkingen: