09 februari 2023

Middenmeer Alkmaar en terug met een omweg.

 


Eén appje was voldoende om mijn koers voor vandaag te bepalen, om een bakkie naar Alkmaar. Hij werkt vandaag thuis en dan is het heel simpel om daar even heen te fietsen. Ik ging van huis na het ontbijt en de nodige handelingen vooraf, dus het liep al aardig naar 10 uur eer ik van start was. Maar nog geen kilometer van huis kreeg ik het gevoel dat het wel erg koud was en toen bemerkte ik dat ik alleen een dunne pet op had en dat m’n helm nog thuis lag, omkeren en eerst de “schedelbeschermer” opgehaald. Maar het is vanmorgen veel kouder dan gisteren of het moet verbeelding zijn maar ik vind het behoorlijk fris.

In Alkmaar gaat na een paar claxon signalen na enkele minuten de roldeur open en kan mijn eenvoudige “taxi” tussen de bolides worden geparkeerd. Gerard heeft koffie met koek en de plaatselijke nieuwtjes worden weer uitgewisseld. Na het tweede bakkie zoek ik mijn spullen weer bij elkaar en ga richting de parkeerruimte en vervolg mijn weg richting Obdam met een kleine omweg.

Dat geel opvallend is wist ik al vooral toen ik een bus voorbij zag komen die niet te missen was tussen alle andere voertuigen.


Ik ga langs de buitenkant en passeer de drie molens, die aan de overkant van de ringvaart staan, en later aan de Obdammerdijk nog een eenling die in beweging is om wat water te lozen. Bij Tom en Gerda aan en weer even kletsen waar ook Ruben, één van de tweeling zonen binnenkomt, die binnenkort vader gaat worden. Het laatste stukje gaat enorm snel, de wind zit gunstig en in no time ben ik weer thuis na 68 km.

Geen opmerkingen: