20 februari 2023

Stevige wind op de zijkant

 

86 km

Carnaval in Zwaag

Carnaval in Zwaag

Carnaval in Zwaag

Geen mens zal er verder over in zitten dat het jaarlijkse carnaval al bijna weer verleden tijd is geworden, tenminste als ze vieren zoals de echte “carnavalsgangers” het vieren dan zijn ze gewoon een aantal dagen van de wereld en niet alleen door het geestrijke vocht maar die leven zich in, in een andere wereld. Gisteren hebben wij in Zwaag langs de weg gestaan bij familie die aan de route wonen, het was buitengewoon verzorgd en in één woord fantastisch wat een creativiteit.
Wieringen

Wieringen

Vandaag mocht de fiets weer even los en er stond heel wat wind langs de route over de kop van Noord-Holland.
De boot komt net aan vanaf Texel

De boot komt net aan vanaf Texel


Via Wieringen naar de Texlseboot is een standaard route die over het algemeen vlot verloopt, na precies 29,5 km stond ik naast de fiets om een foto te maken van de boot die net binnenkwam.


Den Helder


Huisduinen


De Lange Jaap

Dan een klein stukje langs het Marsdiep maar de wind dwars op de fiets deden me besluiten om binnendijks verder te gaan en zo langs Lange Jaap, de vuurtoren.
Een zware klim

Stevige wind

Links is men bezig met 
een nieuwe weg.

De klim naar Fort “Kijkduin” is het zwaarste stuk in deze route en boven gekomen zie ik dat er een nieuw pad wordt aangelegd in de duinen, afwachten of we daar straks met de fiets langs kunnen.
Flink inzoomen ........

en toen zag ik krokussen 

Niet helder maar bijna "buitenland"

Later kijk ik vreemd tegen de verkleurde akkers aan, is dat doodgespoten areaal of zijn het de eerste bloeiende krokussen het zijn beiden zie ik later op de foto.
Het kerkje van Callantsoog

Het kerkje van Callantsoog sla ik deze keer niet over zo netjes en toch al heel oud, uit 1580 en dan mag je het toch wel echt oud noemen.
Creatieve ophaalbrug

Honden uitlaat plek in Schagen

Hier maar even wachten

Bijna weer in Mddenmeer

Vorige week nog geen kleur
 in Middenmeer .........

... en nu opvallende berm beplanting.

Ik neem verder de simpelste richting naar Middenmeer, meestal via de fietspaden en zo kwam ik na een paar afslagen links en rechts weer op de Alkmaarseweg recht op Middenmeer af. Waar de kilometerteller voor deze rit 86 km aangaf, heerlijk ontspannen en goed opletten met de toch wel stevige zijwind.

Geen opmerkingen: