01 februari 2023

Niet de moeite en toch nuttig

 

20 km

De armoe houd je netjes, een vaak gehoorde uitspraak, nou zo was het vandaag met mij ook een beetje. De armoe was het weer ten voeten uit. In de loop van de morgen begon het toch een beetje te “kriebelen”, het is droog en ik denk dat de wind wel mee zal vallen.
Wind waarschuwing

En zo ging ik rond een uur of 10 half elf van start, het zal wel goed gaan dacht ik. Het viel dus niet helemaal mee, de wind was toch steviger dan ik had gedacht en dat is als hij er dwars op staat verre van acceptabel. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen dus de route werd binnen enkele minuten drastisch gewijzigd, Alkmaarseweg, linksaf Oudelanderweg en met wat bochten naar de Flevoweg en naar huis.
Ze gaan een mooie toekomst tegemoet.

Weer klaar om .........

.... duizenden kilometers mee te gaan.

Ik had me al voorgenomen om de beide voorbanden te wisselen als ik weer thuis ben want als ik maandag, bij redelijk weer rondje om wil over de dijken moeten ze me niet verrassen onderweg om dan te denken, had ik ze maar verwisseld, dat past me niet. Het is een heel korte operatie, fiets op z’n kant in het gras achter het huis, het is nu weer droog, de banden leeg laten lopen, de oude eraf en eruit, de binnenband in de nieuwe buitenband met een klein beetje lucht, weer om de velg  en oppompen en klaar. Het rondje werd zodoende vandaag weer eens heel kort, slechts 20 km, maar dat heb je als je mooi weer fietser bent.

Geen opmerkingen: