21 februari 2023

Even op en neer naar Dronten 


Ik heb vandaag mijn geplande rit gemaakt, vorige week een paar nieuwe voorbanden gemonteerd en vandaag die voorraad weer  aangevuld, en staan er weer twee reserves. De wekker gezet en voor die tijd was ik al uit de veren en na een stevig ontbijt met eerst thee en later koffie heb ik de rit gemaakt, op naar Dronten.
Google in een duistere morgen

Nevelig .....

... op de heen en terugweg.

Het is nog donker en dan merk je dat er heel wat lichten van auto’s slecht afgesteld zijn de meesten staand te hoog en verblinden maar dan ga je maar even langzamer om veilig verder te komen en dat is gelukt en het wordt alweer snel licht. De rit ging prima tot ik lek raakte op de vaste route door Lelystad en toen is het mis gegaan, snel alles weer in de fiets en instappen en gaan.
Omrijden door niet op te letten

Ook een nieuwe band kan niet tegen glas

En net op dat punt nam ik een verkeerde afslag, even later dacht ik straks maar even rechtsaf gaan dan kom ik weer op de juiste route. Nou mooi niet, wat een ellende ik heb wel 10 keer gevraagd aan mensen die de hond uitlieten, hoe kom ik het snelst in Dronten. Nou de één wees naar links en iets verder kreeg ik weer advies om rechts te gaan en zo bleef het tot ik op een hoek kwam waar ik kennis zag aan de vaste route, in Dronten bleek ik 12 km om te hebben gereden. Normaal is het vanaf Middenmeer precies 80 km en nu stond de teller in Dronten op 92,5 km. Bij komende ellende was dat ik na zo’n km of 12 vanaf Middenmeer tot de ontdekking kwam dat ik geen water mee had genomen, hopen dat ze bij Velomobiel ook bidons in de aanbieding hebben. Al met al kwam ik dus na de koffie in Dronten bij Velomobiel maar dan merk je dat Eva echt een zorgende vrouw is, ik werd op mijn schouder getikt “Koffie” vroeg Eva en binnen de kortste keren werd mij koffie met koek aangeboden.
Weer voorraad

Hij was even bij z'n "geboorte grond"

Klaar voor verzending naar Japan

En meerder klaar om af te leveren.

Een paar binnen en buitenbanden met wat O-ringen en ik ben weer voorzien van alles wat ik nodig denk te hebben en dan de vraag of ze ook bidons in het assortiment hadden, helaas niet maar Eva had er toch nog één die ik meekreeg en zo kon ik de thuisreis weer maken voorzien van alles wat wenselijk was.
Nevelig op de kop van de dijk

Batavia stad

Alleen de dijk nog even tot Enkhuizen

Het is en blijft nevelachtig en somber maar ik kwam weer thuis na 178 km wat verder zonder problemen is verlopen, straks wel even de band plakken dan is alles weer klaar voor een volgend ritje.

1 opmerking:

Marco Loogman zei

Dat met Lelystad is heel herkenbaar Pé, het is een planologische nachtmerrie. Het lijkt wel ontworpen met het doel het fietsers zo moeilijk mogelijk te maken.