22 februari 2023

En weer op pad.

 


Na de rit van gisteren had ik het idee dat ik weleens wat stijf zou kunnen zijn, maar nee, er is niets aan de hand en zo was ik vandaag ook meteen weer klaar om de standaard oefeningen weer uit te voeren. Even heen en terug naar Zuidoostbeemster om bij Tiny een bakkie te doen en de “wel en wees” van de afgelopen dagen op een rijtje te zetten. Het gaat heel goed met ons beiden dat is heel belangrijk, de één met bridge, de tuin en tennis en de ander met z’n fiets. Het was eigenlijk maar kort, en na het tweede bakkie ben ik weer opgestapt om m’n fiets weer thuis te brengen zoals ik dat vaak omschrijf.

Ik was heen via Avenhorn en De Goorn gegaan en moest daar de afwijkende route nemen want de afsluiting duurt nog maanden maar deze route is zeker niet slechter, je moet het even weten om via Beets te gaan.


Na de koffie ga ik via Middelie om de dijk op te zoeken richting Edam. Via het Zeevangsdijkje kom ik uiteindelijk op de dijk langs het Markermeer.


Ik sta er versteld van, de dijk is weer te volgen tot na Schardam en hopelijk gaat het laatste stuk binnenkort ook weer open, hier en daar al over het nieuwe wegdek.

Op de plaats waar het kunstwerk, “Het meisje met de groene laarsjes” heeft gestaan is niets meer van wat het toen was, wanneer en of het ooit nog terug komt is en blijft een vraag. De veranderingen door de dijk verzwaring maken het uitzicht er niet mooier op. 

Molen “De Breek” blijft in ieder geval wel staan en 2 dagen per week is het daar goed toeven.

Al aardig richting de basis kom ik op het fietspad weer een “stunt” tegen van de hedendaagse scholieren op het fietspad, één met een elektrische fiets en twee op sleeptouw en de rest heeft men lak aan.

De bouw van Microsoft op deze locatie vordert al aardig en het volgende perceel is men aan het klaar maken voor het volgende afschuwelijke bouwwerk.




Als ik bijna thuis ben ook nog een paar opfrissende beelden van bloemetjes langs de weg en ook bij mij in de tuin en dat allemaal na 96 km.

Geen opmerkingen: