01 maart 2023

Even naar Oostzaan

 

114 km

Voor vandaag stond een ritje naar Oostzaan op het programma, ik was al eerder van plan om daar heen te gaan maar er kwam iets tussen waardoor het wat later is geworden. Enige tijd geleden was één van de jongens  ’s avonds weg geweest met de fiets en toen vonden een paar anderen, minder goed opgevoed waarschijnlijk, het nodig om de band van de fiets lek te steken met een mes. Ja en dat vraagt dan om vervanging en dat zou ik dus vandaag even gaan doen.
Te groot om te plakken
na een messteek

Op tijd gereed voor de rit naar Oostzaan, eerst bij Tiny de sleutel ophalen want stel dat er niemand thuis is dan moet ik later nog een keer, dus met koffie en koek achter de kiezen verder naar mijn bestemming.
Flink mistig

Van Middenmeer tot voorbij Hoorn overal vorstig langs de weg maar met een heerlijk zonnetje, maar na Hoorn werd het één twee drie mistig, nee niet normaal. Tiny vertelde, toen ik daar was, dat ze mij niet had verwacht, “Veel te koud en mistig” maar toen was ik er al. Na de koffie was de mist trouwens zo goed als verdwenen en kon ik weer vrij uit ‘karren’.
In 't Twiske

In 't Twiske

Hard opgepompt .....

... met dit hulpmiddel

In Oostzaan aangekomen even wat gereedschap bij elkaar zoeken en wielen wisselen en de nieuwe buitenband plaatsen, de band weer oppompen en klaar is “kees”. Dan weer richting huis nadat ik alles weer had afgesloten want op dat moment was er toevallig niemand aanwezig .
Topteam

De sleutel heb ik weer bij Tiny ingeleverd die net met haar hobby bezig was op de tennisbaan samen met haar collega’s het dubbelspel spelen.
Nog snel even mest uitrijden

Het was maar heel even en toen door naar Middenmeer via de Nekkerweg waar nog fanatiek de laatste drijfmest aan het gras werd toevertrouwd.
Wie worden mijn nieuwe buren ? 

Als ik aankom bij mijn bescheiden onderkomen zie ik dat ik t.z.t. nieuwe buren zal krijgen want er staat een bord in de tuin van een makelaar en dat alles na 114 km wat overging van zon naar mist en toen weer zon.                     

Geen opmerkingen: