15 maart 2023

Weer even lekker "uithalen"

 


De zon is er vandaag al vroeg bij en dat werkt positief bij iedereen denk ik. We hebben ondertussen wel genoeg van alle dagen donker en somber weer met natte sneeuw, regen of ander onplezierige weerproducten, hoewel elke dag zagen we wel een momentje de zon maar zoals het nu lijkt is het voor vandaag wel “bezegeld”. Ik ga maar even op en neer naar Tiny, net zo’n ritje en terug kan ik er altijd nog een klein ommetje aan vast plakken.


Als ik het dorp uit ga is het eerste wat mij opvalt de kale bomen na een snoeibeurt. De treurwilg had ik al gezien toen ze bezig waren maar dat ook de platanen tot zielige boompjes werden veroordeeld was nieuw, maar in de zomer zal het wel weer goed komen.

Het traject naar de Zuidoostbeemster gaat via de vaste route, maar helaas, ook hier is men bezig met onderhoud van de bomen langs de Oostdijk en moest ik een stukje via Hobrede omrijden. Bij Tiny koffie met koek en later de lunch waarna zij gaat tennissen en ik de fiets weer naar huis ga brengen.

Bij Middenbeemster wordt nog steeds flink gebouwd, de éne wijk na de andere wordt uit de grond “gestampt”.

Later door Middenbeemster naar De Rijp en Graft waar ik linksaf ga om op Alkmaar af te “stomen”.

Langs Oterleek een beetje binnendoor waar aan de overkant de drie molens op de Schermerdijk staan en later in Obdam even bij zwager Tom een glaasje fris gedaan.

Als ik de laatste etappe ga afleggen kom ik via de Lage Hoek langs de “Zeikerds” waarvan de meesten de storm niet goed hebben overleefd, slechts één is er staande gebleven.

En zowaar nog weer een keer een afzetting/omleiding om thuis te komen wat vandaag na 104 km weer is gelukt.

Geen opmerkingen: