08 maart 2023

Kort maar krachtig.

 

41 km

Woensdag 8 maart, weer een speciale dag, er zijn vandaag weer familieleden die een jaartje ouder zijn geworden en dat met een enorm gat tussen de leeftijd van de één en de ander. Zwager Gerard werd vandaag 84 jaar en kleinzoon Boris mag zich vanaf nu volwassen noemen en mag daardoor ook alleen met de auto weg zonder begeleiding, 18 jaar wat een prachtige leeftijd. Het was mijn bedoeling om vandaag dus even op en neer te rijden naar Oostzaan maar de weersituatie heeft een stok tussen de spaken gestoken.
Middenmeer

Zuidoostbeemster

In Middenmeer geen sneeuw dus prima begaanbare wegen maar meer naar het zuiden werd het per kilometer beroerder, bij Tiny was alles wit en dan is het in Oostzaan zeker niet beter dus die rit ging niet door. Dan maar een buurtritje als ik maar even in beweging ben denk ik vaak en over het algemeen lukt dat vrij aardig. Zwager Aad zal nu vast wel thuis zijn dus even op en neer naar Wervershoof.
Hoek Tussenweg "boren"
naar warmwater

Langs de Flevoweg op de hoek van de Tussenweg gaat net de volgende buis via gestuurde machines in de richting van het boor of drilsysteem in stelling gebracht worden om de diepte in te worden gebracht, aan het einde van de werkzaamheden, samen 2,5 km diep om warmwater boven te kunnen pompen.
Eén Quest breed

Door het natuurgebied bij de Groote Vliet is er één brug over de Leiesloot die net één Quest breed is die andere twee zijn veel breder maar bij deze is het uitkijken.
Aad's tuintje

Egboetswater

Egboetswater

Jan Geel met z'n viervoeter

Aad is nu inderdaad thuis en we zitten snel aan de koffie, na te hebben geïnformeerd naar de voortgang van zijn behandeling stap ik na verloop van tijd weer op en ga via het Egboetswater richting Oostwoud waar ik bij toeval Jan Geel tegenkom die hun viervoeter uit laat.
De treurwilg wordt ingekort

Op het laatste stukje in Middenmeer zie ik dat de grote treurwilg bij de vijver stevig wordt ingekort en dat alles na 41 km, het was vandaag kort maar krachtig en koud.

Geen opmerkingen: