06 maart 2023

De laatste kans deze week ?????

 


Het viel vandaag 200% mee, ik had al gerekend op een hele week “huisarrest” omdat de berichten niet veel “soeps” beloofden, koud en regen en/of natte sneeuw maar het was zonnig en inderdaad frisjes. Na de gang naar de supermarkt om wat boodschappen te doen leek het me verstandig om niet te lang thuis te blijven en na de koffie meteen omkleden en gaan.


Richting Wervershoof via Medemblik om even bij zus Margriet te kijken. Ze was thuis en moest vanmiddag weg dus het liep allemaal zoals het hoort.

Daarna even naar Aad en Ans er staan 3 auto’s maar verder is de “zaak” gesloten dan maar op eigen initiatief een rondje bedenken.  Van Wervershoof via Zwaagdijk naar Bobeldijk en Berkhout en naar de dijk om het HEM-rondje even mee te pakken.

Al een hele tijd zag ik een ring om de zon, een halo die meerdere keren voorkomt en weleens bestempeld wordt als voorbode van slecht weer, we wachten af maar vandaag was het verder goed.


Het rondje is eigenlijk zonder verrassingen en met dit weer is het helemaal stil m.b.t. fietsers en wandelaars, het is te koud denk ik.

Als ik Enkhuizen binnen ga zie ik langs de buitenhaven heel wat bloeiende narcissen en verder weinig leven in het stadje.

Na Enkhuizen kom ik bij “De Ven” op Andijk nog een enthousiast sporter tegen op skeelers .


En zowaar bij Middenmeer toevallig weer het echtpaar Bouma die vaak rondje om gaan, Jan ontmoet ik vaak langs de Flevoweg als hij een stuk gaat hardlopen. Maar wandelen doen Jan en Tine nog altijd samen. Eenmaal thuis bekijk ik de dagteller , 103 km afgelegd alleen koude handen en dat bij 5.0 graden C. zie ik thuis op de thermometer. Morgen en de dagen daarna lijkt de kans klein om van huis te gaan, natte sneeuw en meer van dat gedoe, thuis blijven is dan veiliger.

Geen opmerkingen: