02 maart 2023

Heel even maar .......

 


Als alles redelijk wordt onderhouden heb je nooit malheur aan een Quest, vanmorgen dacht ik eerst wat kan ik nog doen aan de fiets, er was niets wat bijzondere aandacht nodig had. Het was zwaar bewolkt en er stond een venijnige koude wind dus maar even m’n gemak houden. Ik heb de morgen toch nog weer redelijk zinnig doorgebracht, als je iets zoekt vind je altijd wel wat. De berichten waren voor vanmiddag een stuk beter hoewel die kouwe wind wel bleef waaien. Na de middag toch nog maar even de benen strekken omdat de berichten voor volgende weet tot nu toe zeer matig worden kunnen worden genoemd.





Het werd een klein ommetje via de Obdammerdijk waar altijd wel kalkoenen  en meer van dat soort lopen, pauwen ganzen en parelhoenders heb ik er al gezien, ook het geitje op standaard wordt niet vergeten.




De molen van de “Berkmeer” is ondertussen helemaal klaar en als ik weer huiswaarts ga zie ik een zilverreiger die wacht op een prooi die niet komt.

En in Opmeer staat het monument van de vroegere melkfabriek Aurora nog steeds te midden van de oude nieuwbouw.


De windturbines staan nog altijd op een rij en geven de indruk dat er een heel stel staan het zijn er maar 6. Kort maar krachtig over 46 km.

Geen opmerkingen: