09 maart 2023

Heen ietsje zon, terug ietsje regen

 

87 km

Als we de weerman mogen geloven is het na het weekend over met deze lage temperaturen want de meeste mensen zijn het nu wel zat. Hoewel we hier in de “kop” van Noord-Holland niet mogen klagen, geen sneeuw en weinig neerslag in de vorm van regen , maar die temperatuur mag ondertussen wel wat hoger want op dit moment is het 2,7 graden C. en dat is veel warmer als de gevoelstemperatuur want die staat op 0. Mijn eerste plan was het HEM-rondje maar toen Tiny belde leek me dat een veel betere bestemming, ze zou rond half 1 thuis zijn dus m’n route wat aanpassen dan komt het helemaal goed.
Af en toe een beetje zon

De Rijp

Ik ging vandaag dus met af en toe een beetje zon over De Rijp en dat ging allemaal voorspoedig. Des te zuidelijker ik kwam des te minder zon heb ik gezien maar het is droog en weinig wind.
Middenbeemster

In Zuidoostbeemster


Na Graft en De Rijp kom ik in Middenbeemster waar een grote hijskraan naast de kerk staat maar ik moet door want het verkeerslicht springt weer op groen wel zie ik dat nicht Cristel nog zwaait als ik langs ga.
Ik was er weer even daar in
Zuidoostbeemster

Bij Tiny ben ik rond 12 uur en inderdaad om half één was ze er ook. Even kletsen, een broodje doen en ondertussen zien dat het heel licht is begonnen te regenen, jammer maar het is niet anders. Als ik weer weg zal rijden merk ik dat de achterband zo goed als leeg is en zodoende wat oponthoud om de band te plakken, ik sta nu toch op droog. Alles is gelukt en ik kan weer op huis af waar ik aankom na 87 km en nog steeds lichte regen.

Geen opmerkingen: