03 januari 2024

Het was een ritje van de korte adem.

 


Ik ben weer thuis na een “oefen ritje” van slechts 41 km, niet dat het weer slecht was of er een te harde wind stond, nee, gewoon omdat het aan conditie ontbreekt. Je moet nou eenmaal blijven “trainen” om in conditie te blijven en als ik dan moet vaststellen dat ik de laatste maand, december tot en met vandaag, maar 581 km heb gefietst over 10 fietsdagen, dan is er niet veel meer over van lange afstanden rijden, zou het toch de leeftijd zijn?


Eerst van start richting Wieringen om te kijken of de coupure alweer open is, de afsluiting tussen de haven verbonden met het Wad en het dorp Den Oever. Net buiten Middenmeer zie ik dat de kavelslootjes tussen de kavels in de polder hier en daar wat erg vol zijn terwijl er bijna nooit water in staat.





Ook op Wieringen bij de Haukes lijkt het kantje boord, langs de noordelijkste weg over Wieringen kom ik heel veel scholeksters tegen en staat er een kleinere loods wel erg met het water aan de “lippen”.





Buitendijks, waar ik vervolgens verder ga is het redelijk maar ook weer heel veel scholeksters en even gestopt bij de betonnen schoeiing , stukken die normaal droog liggen staan nu onderwater, het is weer eens iets anders. Als ik over de haven fiets bij Den Oever vind ik het opvallend dat er zoveel vissersboten te koop liggen dat heeft allemaal te maken met de regelgeving denk ik, je mag vandaag de dag niet zoveel meer.



De coupure is weer open dus men verwacht geen problemen op korte tijd en na het vervolg over Wieringerwerf ben ik weer thuis na 41 km.

2 opmerkingen:

Corn-Dolly zei

Het is nooit de leeftijd. Dat wordt aangepraat. Maar idd met de leeftijd neemt conditie wel af als je niet traint. Bekijk het zo, 581 km fietsen mag niet veel lijken voor een lange afstand fietser. Maar er zijn millioenen mensen die helemaal niet fietsen en die het wel doen halen die afstand niet eens in een jaar. Zeker niet op jou leeftijd. Gewoon rustig volhouden dan maar wat vaker korte rondes. Als het warmer wordt komt de conditie vanzelf weer. Doe ik ook als broekie van 66.

De Bobslee zei

Met bovenstaande commentaren kan ik het volledig eens zijn, dat ervaar ik zelf ook zo, als broekventje van 63............;-)
Het was zelfs nog erger bij mij Pé, ik had maar 456 km in december, geheel te wijten aan de weersomstandigheden. Niets aan te doen, gewoon afwachten tot het weer eens beter worden wil....