02 maart 2021

Het was Jack Dekker die me riep.

 

75 km

Mist en koud

Aan het weer zal het niet liggen, de start was wat minder omdat het in eerste instantie hier behoorlijk mistig was, maar toen dat eenmaal was opgetrokken leek het wel weer echt voorjaar. De planning voor vandaag is eerst even naar zoonlief in Alkmaar dan naar de Heerhugowaard bij Kees van Hattem kijken die me laatst uit had genodigd voor de koffie. Het liep allemaal weer heel anders, Gerard was niet thuis, pas tegen de middag, nou dan zie ik wel, meteen de route aanpassen en naar Tom en Gerda gaan in Obdam. Die waren samen de ramen aan het lappen maar ze vonden het allebei koud dus snel naar binnen voor koffie. Het was er gezellig en Gerda klets altijd 5 kwartier in een uur, zo leg ik dat dan vaak uit.

Even later brak het open


Samen met Jack Dekker


Toen ik weer op de weg stond en zou vertrekken werd mijn naam geroepen door iemand die de Obdammerdijk op kwam rijden. Het was Jack Dekker uit Middelie, (de man van “Parijs-Brest-Parijs” binnen een vastgestelde tijd) die een oefenrondje maakte om binnenkort met z’n broer een 400 km rit te voltooien, Gerda die weer met ramenlappen verder ging heb ik even geroepen om een foto te maken, zodoende staan die twee “gekken” nu een keer samen op de foto.

Oud hout gunstig ......

....... voor insecten.


Het Park van Luna .....

..... met een hoge brug voor fietsers
en wandelaars

Er is ook heel ......

..... veel water.


Ik vervolg mijn rit richting Heerhugowaard om naar Kees te gaan, helaas Kees is er niet dus dan maar door naar huis. Het was ondertussen al rond half 1 dus Gerard is nu thuis en weer de koers wijzigen en nog even naar Alkmaar.

Oude kerk in Sint Pancras

Snoeien vanuit in de boom
en zij mag de takjes oprapen.
Ik ben gestopt waar de koetsier heel blij om was.


Daarna toch weer op huis af in Middenmeer met de ervaring dat zoveel oponthoud door overal aan te gaan wel tijd kost en geen kilometers. Als hij weer binnen staat staan er toch nog weer 75 km’s op de teller.

Geen opmerkingen: