04 maart 2021

Kleintje op en neer

 


Nog even een “toetje” om de fietsweek af te sluiten, ik was deze week nog niet in de “Zuidoost” geweest maar vandaag stonden alle signalen op groen dus in de “benen”. Ik ben altijd op tijd en heb de krant al ruimschoots doorgebladerd en gelezen en dan kom ik echt op een punt dat ik denk “zou ik maar geen krant meer lezen”. Het is allemaal ellende en beroerdigheid en dan die verkiezingen met alle mooie beloften en voornemens van de voormannen en vrouwen die het toch niet waar kunnen maken, nee af en toe twijfel ik aan al die dingen die we als gewoon ervaren. Mijn ritje ging heel wat probleem-lozer, gewoon zorgen dat alles in orde is, banden op spanning water aan boord en gaan met die “banaan”.


Als ik de Beemster in ga over de brug bij Avenhorn zie ik een groot perceel tulpen staan die al behoorlijk de “kop” opsteken, nog even en de knoppen komen tevoorschijn en dan volgt de kleur er direct achteraan. Tiny had me al min of meer verwacht zei ze, dus koffie en koek is snel gezet en we praten weer even bij over de lopende zaken. Na de lunch ga ik weer richting Middenmeer met hier en daar een kleine afwijking in de standaard route.


Langs de A7 even een paar foto’s maken van de windmolens, de poort staat open maar ik ga niet onder de zwiepende  bladen staan dat heb ik al eens gedaan en vind ik niet zo ideaal, zeg maar gewoon een beetje beangstigend.

Nog een paar kilometer en ik ben weer thuis maar eerst nog even stoppen en een praatje maken met mijn buurman Jan Bergmans die een rondje Middenmeer loopt, goed voor de conditie. Als alles weer op z’n plaatst staat geeft de dagteller ruim 81 km aan, het was net een mooi “afzakkertje”.

Geen opmerkingen: