01 maart 2021

Rondje IJsselmeer met "korting"

 

205 km

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben rondje om geweest en heb genoten. Eerst afgelopen vrijdag om half 9 bellen met “loket Afsluitdijk” om vervoer over de Afsluitdijk te regelen en dan krijg je aan het eind van het gesprek nog te horen “Wacht even meneer hier  staat 2 werkdagen van te voren moet U afspreken”. Mevrouw ik heb al zo vaak gebeld en alle keren op vrijdag en nooit was dat een probleem om maandag overgebracht te worden, oké en toen was het goed. Van te voren had ik eerst al overlegd met mijn dochter of die thuis was en vooral het weer controleren , dat zeker niet vergeten, dus alle keren een hoop geregel maar het ging weer fantastisch.

Nood breekt wet

De standaard bus was niet aanwezig dus nu moest het met wat improvisatie, een extra dekentje voor de kou en beschadiging, maar alles is goed gegaan en vanaf het “Waddencentrum” aan de Friese kant kon ik weer verder fietsen. De afstand die de bus me heeft over gebracht was 28 km zag ik op de teller en nu ik thuis ben staat hij op 205 km dus op eigen kracht was het voor vandaag 177 km.
Nog 2 km dan ben ik er

Alles ging prima ook na de koffie enz. bij Bianca, waar Thimo tijdens zijn stage pauze even om de hoek kwam kijken en Fleur tot 10 over 1 geen les had via de pc, het was er best weer gezellig.
Gelukkig er was een noodbrug ......

bij Lemmer

Lemmer bij de haven

Harde wind doet elke boom "buigen"

Richting Lemmer

Na vertrek was het alleen bij Lemmer even schrikken, de brug lag eruit maar gelukkig was er een noodbrug voor fietsers en bij het gemaal iets verder was het onderhoud ook afgelopen en kon ik zo de Nooroostpolder in.
De Ketelbrug

Elektriciteit via masten in het Ketelmeer

De 28 windmolens tussen de 
Ketelbrug en de Maxima centrale

Verder werd het een min of meer standaard rondje op en onder de Ketelbrug door langs de 28 windmolens op naar de dijk Lelystad-Enkhuizen.
12 Zilverreigers en 2 blauwe reigers

Op een bepaald moment zag ik heel in de verte een flink aantal zilverreigers dus op tijd stoppen en een foto anders vliegen ze meteen weer weg als ik te dichtbij kom.
Zwager en schoonzus, Dick en Greet 

Na Enkhuizen komen mij een aantal fietsers tegemoet en daarbij waren ook zwager Dick en schoonzus Greet dus stopen en heel even bijkletsen.
Een laatste foto van het bewuste rondje
om het IJsselmeer

Dan op naar huis via Medemblik waar ik dus vast heb gesteld dat ik vandaag 205 km ben verplaatst en dat ik daarvan 177 km op eigen kracht heb afgelegd.

Geen opmerkingen: