18 maart 2021

Inderdaad ietsje regen, pestbuitjes.

 


Het was vandaag een ritje waarvan ik op de terugweg dacht, het is allemaal tussen de buien door. Niet dat er nou zoveel regen is gevallen maar van die irritante pestbuitjes maakten het net even minder prettig. Vanmorgen bedacht ik dat even een heen en weertje naar de “Zuidoost” wel in het programma zou passen niet dat ik een overladen programma heb maar je bedenkt weleens wat. Heen over de “westkant” dus via de Alkmaarseweg , Aartswoud enz. en terug via Abbekerk en zo weer op de polder af.


In Hoogwoud moet ik ietsje omrijden omdat een trekker met van alles en nog wat op de aanhanger nogal lang heen en weer steekt om z’n weg te vinden en na de bocht in mijn richting de weg afsluit.


Dat het op de kalender voorjaar is, behalve de temperatuur, blijkt wel uit het jonge leven bij de boerderij en de bloeiende narcissen langs de weg in de Beemster. Bij Tiny is er koffie met iets erbij en een tijdje gezellig kletsen, later de lunch waarna ik weer opstap om thuis te komen.

De lucht betrekt af en toe en een buitje zal niet lang meer op zich laten wachten en inderdaad het ging niet hard maar was wel irritant.


Later in de Wieringermeerpolder is het weer prachtig weer en vlak voor Middenmeer werd er driftig gesproeid en niet alleen met water er zat echt iets in om het nog te planten gewas te beschermen wat op de achtergrond al een groen veld liet zien. Als de Quest weer binnen is geeft de teller voor vandaag precies 80 km aan.

Geen opmerkingen: