22 maart 2021

Rondje "De Woude"

 

100 km

De nieuwe week is weer op de kalender verschenen 22 maart 2021, ’t telt zomaar door en langzaam worden we ouder en ouder en steeds denk ik dat het nog komt, ja en even later denk ik dan dat ik m’n meeste brood wel gegeten heb, maar gelukkig komt er steeds weer een nieuwe dag waar ik volop van ga genieten. Ik had al een paar weken geleden gereageerd op een reactie van Wim Schermer en toen aangegeven dat ik binnenkort weer een keer langs zou komen mits er af bericht zou komen maar dat kwam niet, dus vandaag op naar De Woude.

Er is al een nieuwe sloot gegraven

De eerste foto die ik maak zegt zo op het eerste gezicht niets, maar het zijn de eerste voorbereidingen van het veiliger maken van de kruising van de N239  met de Langereis en de Westfriesedijk, het zal een hele verbetering worden.
Een mooi grondje om .....

ruggen te maken.

Met het juiste materiaal ,,,,,,,

.....is het zomaar klaar.

 In de buurt van de Omval op het randje van de Schermer wordt het land bewerkt zodat er mooie ruggen ontstaan die binnenkort zullen worden ingezaaid met, naar ik aanneem, wortelenzaad. Het is dan “doorstomen” langs de Westdijk naar de oversteek richting De Woude waar het pontje aan de overkant ligt maar zodra ik wordt gesignaleerd komt hij me ophalen voor de oversteek naar Wim en Marian Schermer op De Woude. Als ik er ben zijn er op dat moment ook een paar zussen van Marian die net opstapten en afscheid namen van de familie. En hoe is het met Wim was mijn vraag, ik kreeg toen uitleg dat het met Marian op dit moment een “beetje” sappelen was en dat Wim half april weer verder in het behandel en onderzoek circuit terecht zal komen. Het is afwachten hoe één en ander verder zal gaan, ondertussen had Wim voor koffie gezorgd en kwam Marian met een stuk heerlijk appelgebak aan. Een poosje kletsen en even later mijn weg weer vervolgen richting “ik weet het nog niet” uiteindelijk werd het verder zuidwaarts en kwam ik bij Purmerend uit en dan even bij Tiny om het hoekje kijken die juist op dat moment gereed was voor vertrek naar de tennisbaan om met haar vaste maatje een balletje te slaan.
vlak bij De Woude


Ook aan de Volgerweg .....

... lopen momenteel paarden en pony's.


Ik ben meteen verder gegaan richting Middenmeer en kwam zowel vlak bij De Woude als langs de Volgerweg in de Beemster paarden en pony’s tegen die mij er niet van hebben weerhouden om precies 100 km vol te maken, een gezond begin van de week zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen: