05 oktober 2021

Ik durf nu niet van huis te gaan

 

Ik denk dat het probleem is opgelost m.b.t. de “tik” die vanuit het “vooronder” mij heel lang heeft bezig gehouden.

De voorste beugel ontbreekt en
is mogelijk de oorzaak.

Aan de hand van de reacties van diverse lezers van mijn blog ben ik in die aangegeven richting gaan zoeken en inderdaad dat moet het zijn, de foto spreekt voor zich denk ik.
De achterste beugel rondom gecontroleerd en
geen breuk kunnen ontdekken.

Netjes een foto maken van de beugel die nog op z’n plaats zit en geen scheur te zien maar die voorste is mogelijk na de breuk door de trapgaten onderin de Quest meteen de ruime in gegaan. Vooral de reactie van Gert Reilink maakte mij wel extra voorzichtig die schreef : De klembeugels van je trap-as. Dit jaar voor het eerst in 11 jaar velomobiel meegemaakt. Experts zeggen dat als er één gaat, de andere slechts een “Questie Van Tijd”  is. Vandaar dat ik hier nu een reserve-setje heb liggen.  Gebeld met Velomobiel in Dronten waar Theo meteen het probleem herkende en er worden meteen 2 stuks per post verzonden. Als de post zijn werk goed zal doen dan kan ik morgen de zaak herstellen en hopelijk ervaren dat dit alles meteen is opgelost. Door het bericht van Gert durfde ik vandaag niet met de Quest van huis te gaan, veronderstel dat de andere beugel het ook begeeft dan zou ik moeten lopen want dan ligt het hele trapstel los, ik moet er niet aan denken.
Voordat de "kapper" kwam .....

.... en na de "knipbeurt.

Toch heb ik de dag heel nuttig doorgebracht, tuin onderhoud wat ik al een tijdje van plan was kon nu meteen goed aangepakt worden en het was allemaal de moeite waard, het ziet er weer redelijk uit vind ikzelf. Volgende keer hoop ik weer een verhaaltje van onderweg te kunnen schrijven dus tot later zal ik maar zeggen.

2 opmerkingen:

Gert Reilink zei

Ik denk dat thuisblijven vandaag een veilige keuze was.

Tja, voor essentiele zaken in het leven is het altijd handig om iets op reserve te hebben.
Altijd een in huis: gesloten pak extra koffie, reserve tandpasta, allesreiniger, etc.
Voor de fiets een paar reservebandjes, spaken, remkabeltje, etc, etc.
Maar bij mij dus nu ook een paar klembeugeltjes thuis.
Normaal heb ik er ook een reserve Mango naast staan, maar die is helaas even buiten strijd gesteld vanwege aanrijding.

Er is zelfs een wetenschap voor : het Kanban 2 bakken systeem.
Al zo oud als de weg naar Rome.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kanban

Oh, de weg naar Rome...Dat zou nog eens leuk zijn om te fietsen...

Theo Mol zei

Hallo Pé, dat herken ik. Ooit ben ik met fluwelen voetjes naar huis gefietst toen een van mijn klemmen gebroken was. Een jaar of wat geleden was er een serie slechte klemmen en meer mensen hadden hetzelfde.
Ik heb al een poos niet gekeken, maar ik vermoed dat er nog altijd een reserveklemmetje in mijn gereedschapstas zit.
Zoveel reservespullen als Gert heb ik niet, maar sinds een opeens doorgesleten band heb ik meestal een stukje buitenband van een centimeter of tien bij me. Ieder z'n eigen ervaringen denk ik.