14 oktober 2021

Koerswijziging onderweg.

 


En weer is de fietsweek aan z’n eind gekomen, nou ja zo erg, maar de komende dagen krijgt de “gekko” rust zullen we maar zeggen. Ik had eerst nog het plan om naar Oostzaan te rijden, Bram is vandaag 18 geworden dus genoeg aanleiding om daar even heen te karren.

Maar onderweg kreeg ik, het was maar heel even, een klein beetje regen en toen bedacht ik dat het morgen nog wel wat slechter zou kunnen worden volgens de berichten dus meteen het plan wijzigen en eerst grasmaaien in de “Zuidoost”, zaterdag gaan we toch ook al naar Bram op verjaarsvisite. Ik wist dat Tiny met de auto weg was dus even omkleden en in het werkpak de grasmaaier starten en na een half uurtje was ik overal weer rond geweest.


Op de rit naar huis heb ik weer een vertrouwd ommetje gemaakt langs het Noordhollands Kanaal over de Zuiddijk en later Westdijk waar het altijd opvalt dat er in de Beemster liefhebbers zijn van spierwitte koeien i.p.v. de echte zwartbonte.  Er staat een stevige wind en dan is het behoorlijk zwaar trappen op deze dijken.

Als ik alweer aardig richting Middenmeer ben zie ik in Oude-Niedorp een paar opvallende “pollen” Pampasgras, het blijven mooie planten vooral als de pluimen er volop bij staan.

Even verder haal ik een paar dames te paard in die blijven praten tegen de viervoeters terwijl ik langzaam passeer, geen vuiltje aan de lucht, zo kan het dus ook.

Als laatste zie ik ook nog weer echt zwartbont Hollands vee en dat zie ik toch liever als die gebleekte “albino’s”. Alles met elkaar was de rit van deze dag goed voor ruim 97 km waar ik weer van heb genoten.

Geen opmerkingen: