07 oktober 2021

Kort maar "muisstil".

 


Het is alsof de tweede beugel er nooit eerder heeft gezeten zo geruisloos als de fiets is geworden, het is echt weer een genot. Gisteren had ik een paar doosjes aardbeien gehaald en vandaag leek het me verstandig om ook even een bakje naar Tiny te brengen in de “Zuidoost” net zo’n heen en weer ritje met dit uitzonderlijk zachte weer, geen wind en wel vrij veel zon dus op naar de “Beemster”. Het was opvallend dat er zoveel groepjes wielrenners op pad waren, op die 40 km naar Tiny kwam ik 3 keer een groepje tegen van zo’n man of 8 tot 10.

Aangekomen op het adres wist ik dat ze er niet zou zijn, geen punt de aardbeien op het aanrecht gezet en weer vertrekken om vandaag de afstand wat beperkt te houden meteen weer naar Middenmeer. Het ging goed tot aan de afslag richting Schermerhorn of Hoorn, richting Hoorn is iets korter maar Schermerhorn kreeg de voorkeur dus daar begon het ommetje.

Onderweg bedacht ik dat ik wel even bij Kees van Hattem langs zou kunnen gaan dat is alweer een poos geleden dus richting Heerhugowaard. Als je dan niet via de vaste route “De Waard” binnen komt is het voor mij meteen zoeken, hoe kom ik op de Smaragd waar Kees z’n stekkie heeft. Met wat kris kras bewegingen kwam ik toch op bekent terrein. Helaas kort voor ik er was werd alles verprutst door de zoveelste wegafsluiting en was ik er meteen klaar mee, omdraaien en naar Middenmeer.

Bij de kruising van de Westfriese omringdijk richting Winkel wordt al flink gewerkt aan een veiliger oversteek, ik meen dat er een rotonde komt. En dit was dan alles weer voor vandaag met 92 km op de dagteller.

Geen opmerkingen: