28 oktober 2021

Prachtig weer maar een kort ritje

 

De zwarte lijn is de afgesloten
Cultuurweg

Met dit weer kan je niet thuis blijven, nog even een klein rondje voordat ik even de o-ringen ga vervangen, ze geven te kort bescherming om geruisloos te rijden. Laat ik even op en neer gaan naar de Obdammerdijk waar altijd koffie en gezelligheid is. Inderdaad Tom en Gerda zijn allebei aanwezig en dan is er altijd wat te bepraten.
Langs de Alkmaarseweg

De zon is volop aanwezig en langs de Alkmaarseweg is het relatief rustig. Als ik weer huiswaarts ga neem ik uiteraard een andere weg anders is het te eentonig.
Tulpen planten

Men is hier en daar nog volop bezig met bollenplanten, in dit geval weer tulpen met dezelfde plantmachine die ik een paar dagen geleden ook zag.
Wat eens een agrarische bestemming had ....

Als ik de polder weer inga vanaf Lambertschaag dan zie je weer heel duidelijk dat de polder niet meer is wat het was, toen ik jaren geleden inwoner werd van de Wieringermeer zag je bij entree van de polder grote rode daken van de boerderijen en een zee aan ruimte.
is nu omgetoverd tot schande van de bewoners
van de Wieringermeer

Tegenwoordig is het meer een schrikbeeld van verloedering en merk je dat de gemeente meer belang heeft bij geld dan leefbaarheid en natuur in de polder. Je ziet nu alleen maar windmolens en “industrie” in de vorm van voornamelijk Microsoft en Google met hun datacentra en als je dan na een paar kilometer ook nog een
Afsluiting ter ere van Microsoft

afsluiting van de Cultuurweg tegenkomt is de maat eigenlijk wel vol. Maar het is net als de verkeersregelaar zei bij deze afzetting “Er zal wel een hoop geld mee gemoeid zijn”.
Volgende week matig vooruitzicht

Ik hoop volgende week weer een normaal rondje te kunnen toeren maar het weer moet wel goed zijn en daar lijkt het nu nog niet op al was het vandaag maar 47 km.

Geen opmerkingen: