01 november 2021

"Veenus" het meisje met de groene laarzen

 

73 km

Ik ben vandaag wat later als gewoonlijk, oorzaak, ik moest eerst op verjaarsvisite in Wervershoof. Zwager Gerrit is vandaag 82 jaar geworden en dat mag nog gezamenlijk worden gevierd, na morgenavond is het misschien weer over voor een bepaalde tijd, we zullen het wel horen. Ik was zodoende vanmiddag rond half 2 pas zover dat ik kon kiezen, of thuis blijven of nog even een  “vluggertje” en het is het laatste geworden. Afgelopen vrijdag liepen Tiny en ik een bepaalde route van “Wandelnetwerk “ Noord-Holland in de buurt van Oosthuizen/ Warder/ Etersheim, de z.g. “pontjes route” Toen we in de buurt van de molen kwamen zag ik op de dijk wel iets vreemds staan er stond iets met een kleed of i.d. er omheen.



Zaterdag zag ik wat de oorzaak is geweest van dat “vreemde” het is een nieuw kunstwerk op de dijk recht tegenover het pad wat naar molen “De Breek” loopt en dat zaterdag onder grote belangstelling is onthuld. Dit kunstwerk heeft de naam Veenus. De onverzettelijke Veenus straalt kracht en kwetsbaarheid uit en verbindt bewoners met de veranderende dijk. De naam Veenus met dubbel “e” geeft aan veen, een stuk land wat zo’n 3 tot 6 meter onder NAP ligt. Dus even heen en weer om daar even een foto van te maken.

Vanaf Middenmeer kreeg ik na het fietstunneltje al de eerste obstakel met graaft overal in de polder ter ere van de grootstroom verbruikers Microsoft en Google dus eigenlijk is dit niet nieuw. Het heen en weertje was toch nog weer 73 km met naderhand beseffende dat er toch nog wel veel wind stond omdat het terug zo hard leek te gaan.

Geen opmerkingen: