15 november 2021

Vandaag geen doelloos rondje

 


De zwaar bewolkte dagen maken het er buiten niet prettiger door, ’t is koud en zoals mijn vader dit vroeger zei: “ ’t Is goor en hufterig weer, hier worden een hoop mensen ziek van”. Laten we maar hopen dat het bij corona blijft dat is al erg genoeg.

Eerst richting Medemblik en dan zie je in de polder massaal licht branden in de kassen om de tomaten sneller te laten groeien en dan denk ik bij m’n eigen wat een stroom verspilling.


Bij Medemblik even een andere route en stoppen bij “De Beste Stuurlui” een kunstwerk van Jan van Velzen uit Onderdijk, herkenbare kunst is echt mooi. En dan toch vandaag nog even op verjaarsvisite, mijn jongste zus werd vandaag 66 jaar en op mijn rondje van deze dag kom ik er toch langs. Ze had al een schema bedacht wie er hoe en wanneer zouden kunnen komen zodat ze nooit meer als 4 mensen op visite zou hebben maar dat zal wel mislukken met 2 grote families, ik was in ieder geval de eerste dus dat kon geen kwaad, de koffie met slagroomgebak smaakten geweldig en even later kwamen er weer nieuwe andere familieleden binnen en zo was het streefgetal al snel “overschreden”.

Toen ik weer zover was om m’n weg te vervolgen stond de Quest in de goeie richting en kon ik mijn rondje afmaken richting Enkhuizen enz. Vuurtoren “De Ven” op Andijk staat nog behoorlijk in de verpakking dus die klus is nog niet klaar en als hij weer toonbaar is zal ik daar zeker een foto van maken.


Door Enkhuizen op naar de dijk richting Hoorn, ik zie zegge en schrijve maar één bootje op het water waar de stuurman met de kraag omhoog de stoere zeebonk probeert uit te hangen en z’n maatje zit er naast te koukleumen, de UK 46, maar of hij vanmorgen al van Urk af is gekomen betwijfel ik.

Op het laatste stuk in Abbekerk zie ik nog een min of meer grote kudde schapen lopen wat daar normaal gesproken niet het geval is. Als ik bijna thuis ben ervaar ik dit als een eerste koude rit van 93 km die me toch weer goed hebben gedaan.

Geen opmerkingen: