10 november 2021

Retourtje Oostzaan

 


Het is weer een sombere dag m.b.t. het weer, men had dit al “beloofd” via de weerprofeten maar als het dan zo is dan valt het toch weer een beetje tegen. Ik wist dat Tiny vandaag in Oostzaan zou zijn dus kwam ik op het idee om daar ook even heen te gaan om een bakkie. Er is minder wind als gisteren en het gaat allemaal voorspoedig en in no time ben ik op de plaats van bestemming. Eric werkt thuis, Patricia werkt thuis en oma Tiny werkt bijna thuis. Er is ondanks de drukte toch tijd voor koffie en zo zitten we een moment aan tafel waar Bram ook is aangeschoven, z’n lesrooster geeft hem veel vrijheid. Na de koffie zoek ik de “Gekko taxie” weer op en ga weer richting het Noorden met de nodige omwegen.

Als ik net klaar ben om van start te gaan komt Bram om de hoek nog even een paar foto’s maken.

  Een rondje langs de “Zaanse Schans” waar je wel een kanon kan afschieten zo stil is het er nu.



Dan door Wormer en Jisp waar een paar Futen om de beurt duiken voor een vismaaltijd wat keer op keer lijkt te lukken.



Vervolgens via het “Jisperpad” , waar de beide bruggen weer goed zijn onderhouden en zelfs is er één vernieuwd, naar het Noordhollands Kanaal en rechtsaf naar Purmerend om via de Oostdijk richting Middenmeer te gaan.

Op amper 1 km van huis ook graafwerkzaamheden plaats vinden ter ere van de grootmachten in de polder, Microsoft en Google. Alles met elkaar is het vandaag 130 km geworden die me weer heel veel goed hebben gedaan.

Geen opmerkingen: