24 november 2021

Weer een HEM-ritje

 


Het is vandaag eigenlijk weer een beetje een speciale dag, dat zit zo, 6 jaar geleden schreef ik op 24 november een stukje op mijn blog dat ik 10 jaar met een Quest reed en dat ik er alle keren van genoot en dat ik toen 139.117 km had gereden met een Quest. Het is nog maar weinig veranderd, nu, 6 jaar later staat het totaal op, schrik niet 218.280 km dat is gemiddeld over 16 jaar 13.642 km per jaar en dan te bedenken dat ik na m’n 65e ben begonnen met zo’n prachtig tijdverdrijf, fietsen met een Quest. 


De tijd vliegt zo heb ik dat vanmorgen ook weer ervaren, even het H.E.M. rondje Hoorn-Enkhuizen- Medemblik. Het ging inderdaad snel en dat kwam doordat ik heel in de verte op de dijk langs het Markermeer een wielrenner zag rijden die er flink de gang in leek te hebben. Ja en dan kan ik het weer niet laten en begint het “rissen” de kop weer op te steken, het Racefiets  Inhaal Syndroom even een schepje er bovenop, nou het waren achteraf wel 2 of 3 schepjes want hij reed hard maar uiteindelijk werd m’n inspanning beloond en kon ik hem passeren. Bij het stoplicht in Enkhuizen heb ik hem nog even gesproken en hoorde dat hij uit De Rijp kwam en naar Andijk ging.

Ik ben afgeslagen naar de dijk om m’n rondje vol te maken en moest onderweg nog even voorzichtig een paar paardjes passeren wat geen problemen gaf.


Verder richting Medemblik en dan de polder weer binnenrijden waar de gladde klei duidelijk is omgeploegd met een vierschaar ploeg.


Langs de Flevoweg staat sinds een paar dagen een bankje dan kunnen vermoeide fietsers of wandelaars uitrusten met achter zich kassen en er tegenover aan de overkant van de A7 de ontwikkeling van Microsoft in wording, allemaal dingen die de polder niet mooier maken.

Als ik bij Middenmeer onder de fietstunnel doorga zie ik iemand staan en een hond loslopen, op letten want met honden weet je het nooit. In dit geval bleef de viervoeter rustig en de bazin uitte haar bewondering voor de “Gekko” Quest, zo’n mooi ding en zo ontstond er een heel verhaal. Na deze onverwachte ontmoeteng was het nog 1 km naar huis waar het totaal op 88 km is gekomen voor vandaag.                               

Geen opmerkingen: