22 november 2021

Weer een keer over de dijken

 

206 km

Heel lang gedacht dat het er niet meer van zou komen dit jaar, een rondje over de dijken, maar vandaag is het toch weer goed gekomen. Ik heb wel eens meer aangegeven dat zo’n ritje nogal veel geregel met zich meebrengt. Eerst het weerbeeld checken, dan bellen met mijn dochter of ze thuis is, vervolgens loket Afsluitdijk bellen voor speciaal vervoer en dan bericht krijgen van garage den Das en Vos dat ze mij kunnen overzetten met de bestelbus voor “speciaal vervoer”. En zo is het dus weer rond gekomen en heb ik mijn geliefde rondje weer kunnen maken, totaal 206 km waarvan 30 in de bestelbus. Niet de “fietsbus” die op een vaste tijden fietsers en wandelaars overzet nee echt “speciaal” vervoer. Het was weer keurig geregeld en zo kwam ik na de koffie bij de garage weer veilig aan bij de andere kant van de Afsluitdijk tegenover het “Waddencentrum”.
De bus voor fietsers en wandelaars

En net als ik ben uitgestapt en de fiets startklaar staat stopt de andere speciale lijnbus achter mij die geen enkele fietser of wandelaar aan “boord” heeft en waar ik met de Quest niet in mag meerijden. Bij Bianca is er koffie met wat lekkers en zitten we gezellig te kletsen, Siebo is naar zijn werk net als kleinzoon Thimo en kleindochter Fleur is naar school.


En dan is het weer tijd om op te stappen, ik mag ook blijven slapen om morgen weer terug te gaan maar het weer voor morgen is minder en nu is het nog prachtig om nog een stukje weg te trappen richting Middenmeer.
Rinia-state

Een beetje vies

Ik zie weer genoeg onderweg zelfs een stuk smerige weg maar het is meer zand als klei dus na een paar honderd meter is dat weer vergeten.
Lemmer

Richting Ketelbrug

Ketelbrug

De Maxima centrale

De zon achter de "toren" bij Lelystad

Door Lemmer en dan de Noordoostpolder, de Ketelbrug over en langs het water naar Lelystad langs de “Maxima Centrale” naar de sluis enz. bij Lelystad waar ik een foto maak van de bekende mast op de kop van de dijk bij Lelystad net als de zon er achter staat.
Weer te laat voor een zilverreiger

Ik probeer nog een aantal keren een zilverreiger vast te leggen maar die schuwe beesten zijn me elke keer te snel af.
Rijkswaterstaat

Als laatste een foto van een boot van de kustwacht bij Medemblik wat weer een eind maakt aan een heerlijk rondje van een totale verplaatsing van 206 km waarvan ik er 30 niet heb gefietst.

Geen opmerkingen: