16 november 2021

Bladblazen, weg herfsttinten.

 

83 km

Wie weet waar hij is, de zon, het is echt bedroevend elke dag sta ik op met de beste bedoelingen en elke keer blijft de zon onzichtbaar om er een feestdag van te maken. Helaas het is niet anders, voor vandaag had ik al een indeling van de dag gemaakt, eerst kranten en koffie en dan richting “Zuidoost” om m’n belofte na te komen, bij Tiny de tuin rondom de bladeren opruimen en dat was echt de moeite. Omdat er voor morgen een kansje is op wat neerslag moest het vandaag gebeuren, als ze droog zijn gaat het toch altijd wat vlugger en gemakkelijker.
Herfst beeld van zondag

Als ik dan de beelden zie van afgelopen zondag dan is het toch wel een mooi gezicht die herfstkleuren. Ik was er op tijd en na de koffie aan de slag met de bladblazer en een grote plastic kuip om de weg te brengen naar een met gaas omringde stortplaats alleen voor blad in de tuin.
Voor de "operatie"......

en erna.

Tegen de middag was er nog een klein stukje over voor het huis wat na de lunch is opgeruimd, alles met elkaar een nuttige dag geweest.
Windstilte

Een zilverreiger die te veraf staat

Door het windstille weer van vanmorgen krijg je toch wel weer heel aparte foto’s en op de terugweg nog geprobeerd een zilverreiger vast te leggen wat maar amper gelukt is omdat die beesten meteen weer opvliegen al zoom ik ook van heel ver in op zo’n witte reiger.
Boven en opzij riet als bekleding

In Bobeldijk is men ongeveer klaar met de bouw van een heel aparte woning die van boven en opzij is voorzien van een pak riet, ’t is even wennen maar staat niet verkeerd.
De alternatieve route door een afgesloten
Cultuurweg

Bij de zoveelste wegonderbreking is men ook bijna klaar hoop ik, de Cultuurweg afgesloten en de alternatieve route voor een deel vol met bagger en bij Middenmeer een slecht voorziene omleiding naar de weg. Ik ben weer veilig binnen gekomen en het heeft voor vandaag 83 km opgeleverd.

Geen opmerkingen: