18 oktober 2021

Rondje zonder doel

 

71 km

Maandag 18 oktober 2021, vandaag voor de eerste keer de collant aangetrokken, bij vertrek stond de thermometer op 10,2 graden en dat was voor mij net de grens, ik moet zeggen bij thuiskomst, het is goed bevallen. Zonder een vooraf geplande route van start en als heel snel bedacht dat ik wel even naar de Obdammerdijk kon gaan om bij Gerda en Tom langs te gaan en zo is het gegaan. 
Grasland wat doodgespoten is voor bollenteelt

Doodgespoten grasland bewerken
voor het bollenplanten

Het machinaal bollenplanten

Onderweg zag ik ze druk bezig met het planten van de tulpenbollen op verschillende plaatsen en opvallend is dat er zoveel percelen grasland zijn doodgespoten om er tulpen te planten. Op het koffieadres is Tom nog alleen en even later is zus Gerda er ook en dan weet je van te voren dat de “kletsmachine” in de hoogste versnelling gaat en dat was nu ook het geval, wel gezellig overigens en zo is de “koffiepauze” snel achter de rug.
Rood is wit geworden

Ik had ondertussen een belletje gehad van de garage dat m’n bestelde witte kentekenplaten binnen waren dus meteen maar even langs de garage. Ja inderdaad de rode is wit geworden na bijna 197.000 km op de teller leek het me verstandiger om maar in te ruilen voor een jongere uitgave, zodoende. Het vervelende is dat de 2 bestelde nummerplaten nogal wat voeten in de aarde hebben, al 2 keer mijn wensen kenbaar gemaakt is er eindelijk 1 plaat en morgenochtend de 2e, och het is mensenwerk en een ieder maakt weleens een foutje.
De molen van Wervershoof

Opvallend op het IJsselmeer
bij Medemblik

Kasteel Radboud Medemblik

Na deze stop bij de garage nog ietsje verder omrijden om via Wervershoof in Medemblik te komen en dan naar Middenmeer waar de teller op ruim 70 km is blijven staan.
Een eenling van heet dichtbij

Meerderen op afstand langs
de Flevoweg

Langs de Flevoweg stonden nog wat opvallende herfst attributen waar ik even een paar foto's van heb gemaakt.

Geen opmerkingen: