25 oktober 2021

Wat is zwerfafval ?

 

90 km

Toch nog gegaan, ik was in de veronderstelling dat het vandaag geregeld wel een beetje zou regenen dus niet met de fiets weg. Het is allemaal mee gevallen. Nadat ik een paar boodschappen had gedaan werd het droog en na controle op “Buienradar” was ik er van overtuigd dat het wel droog zou blijven en inderdaad geen spatje gehad onderweg. Even het HEM-rondje had ik al in m’n hoofd en dus eerst op naar Hoorn.
Kooloogsten

Ik ben net onder het tunneltje van de A7 door en zie op het land daar tegenover dat er met 2 ploegen de kooloogst wordt binnengehaald, een koud klusje met dit sombere weer lijkt mij.



Ook na Hoorn is het op het Markermeer somber te noemen, nergens een boot of bootje te bekennen.
Een klein bootje

.... gaat bij oud vuil is zwerfafval.

Zo halverwege zie ik een auto met een hele lange “arm” die iets uit het water lijkt te vissen. Ik stop even en de man vertelde dat dit echt zwerfafval is, als de mensen het kwijt moeten is het water heel gemakkelijk en een ander ruimt het dan wel weer echt op, zo gaat dat tegenwoordig.
Somber zeilweer.

Als ik al aardig richting Broekerhaven fiets zie ik toch nog een boot in de nevel opduiken, ondanks dat hij groot is blijft het een somber beeld.
Langs de "Dromedaris"

In Enkhuizen zijn ze bezig met de sluisdeuren en moet ik ietsje omrijden en kom bij de Dromedaris van de andere kant en dat is ook te doen.
Dit was zondagmiddag bij Castricum

Ja en als ik dan het weerbeeld van vandaag vergelijk met een beeld van gisteren dan is het een duidelijk verschil naar het negatieve toe met die bewolking ook tijdens de 90 km van vanmiddag.

Geen opmerkingen: