10 november 2022

Een kleintje voor vandaag.

 


Het was kort maar zeker zo mooi als gisteren, geen regen weinig wind en af en toe zelfs een beetje zon. De planning voor vandaag is een klein rondje en weer op tijd thuis om nog wat te klussen en zo is het ook gegaan.

Aan het eind van de Alkmaarseweg zijn ze druk met het oogsten van kool wat tegenwoordig anders gaat als vroeger, maar dat is met alles zo. Nu zelfs twee combinaties van mannen (en machines), die op de knieën kool snijden en op de lopende band plaatsen waarna op de wagen weer een aantal mensen de kool in kisten plaatst.

Iets verder wat inhouden omdat daar een mevrouw met een pony loopt en je weet maar nooit hoe zo’n beestje reageert op zo’n geel geval.

Het ging allemaal heel rustig en gaf geen enkel probleem. De oversteek van de A.C.de Graafweg is redelijk veilig maar bij het fietspad is het nog “waardeloos” ik weet dat er aan het begin van deze weg een bord staat met een jaartal, eind 2024 meen ik.

De molen van de Berkmeer staat al jaren zonder wieken en alle keren denk ik het is bijna zover dat ze weer geplaatst gaan worden maar het blijft een kale molen zoals het nu is. Even om een bakkie bij Tom en Gerda en gezellig zitten kletsen waarna ik nog even ben doorgegaan naar Wervershoof en bij zus Margriet even om de hoek kijken hoe het daar gaat, ze moest zo naar de tandarts dus het bezoek was kort.


Voor ik bij Tom en Gerda was zag ik weer heel wat onnozele beestjes lopen die er nog geen weet van hebben dat de Kerstdagen naderen, maar misschien valt het mee en zijn ze al te oud om voor “Kerstkalkoen” de tafel op te sieren.

Hier en daar moet je even inhouden tot er ruimte wordt gemaakt om te passeren maar na 63 km was alles weer in veilige haven en kon ik onder douche.

Geen opmerkingen: