08 november 2022

Oude vriendschap roest ook niet

 

86 km

Dinsdag 8 november 2022 is een geweldige dag geworden, ik heb een oude vriend/buurjongen bezocht die ik al tientallen jaren uit het oog was verloren. Hij woont toch betrekkelijk dichtbij, 23 km is bijna naast de deur maar het contact is langzaam versleten. Maar onlangs kreeg ik via een zus van me te horen hoe het met Siem ging en met tot slot de groeten van Siem Aker en dat was meteen aanleiding om hem even op te zoeken en vandaag is het ervan gekomen, even over Hoogkarspel wat normaal gesproken niet op mijn route ligt. Het was een nieuw weerzien na tientallen jaren, beide wat ouder en aftands geworden, maar ja, wat wil 1940 was een goed jaar maar de jaren tellen toch voor ons beide, Siem van begin februari en ik van eind augustus.



Na de koffie ben ik weer verder gegaan en omdat het weer mooi is ben ik via Hoogkarspel door “De Streek” naar Enkhuizen gereden en dan via de dijk naar Hoorn enz. Het fietst heerlijk ondanks de vrij stevige soms zelfs stormachtige wind langs het water van het Markermeer.





Bij Schellinkhout wordt weer volop gesurft met geregeld mannen of vrouwen die aan een paar touwtjes in de lucht hangen en maar net voor de keien weer op het water “landen”.


Bij Hoorn even het “Houtenhoofd” opgereden en toen ik een foto had gemaakt van de “Scheepsjongens van Bontekoe” vroeg een echtpaar of ik ook een foto van ze wilde maken uit dezelfde hoek, dus ook met de jongens.





In de polder net na de Tussenweg waar Google is “opgestaan” begint de lucht toch te veranderen en zou het best eens tot een buitje kunnen overgaan maar het geeft nog wel een mooi “plaatje” ook na 86 km, waar de berm hier en daar op de "Google locatie" is voorzien van leuke bordjes die vanaf het fietspad niet zijn te lezen maar met inzoomen is het me duidelijk.

Geen opmerkingen: