15 november 2022

"Noodgedwongen" het HEM rondje omgekeerd.

 


97 km

Wat is het weer vandaag meegevallen, in eerste instantie zou het regenachtig zijn en later misschien wat zon in het zuidwesten maar het is hier in de kop van Noord-Holland de hele dag redelijk zonnig en een beetje wind waar ik in de Quest geen problemen mee heb. Ik had me voorgenomen om vandaag even bij broer Ben langs te gaan maar toen ik er aankwam vertelde een buurvrouw dat ik nog even geduld moest hebben en ze noemde de dag dat hij er weer zou zijn. Dan maar terug om het HEM-rondje in omgekeerde richting als “afsluitingsritje” eraan vast te koppelen.
"Kerstverlichting" ?????

In de Wieringermeer zag ik bij de kassencomplexen dat ze in mijn ogen al een soort “kerstverlichting” hadden ontstoken, het zal wel groei bevorderend zijn dit aparte kleurtje. En zo reed ik na een goeie 35 km in Enkhuizen waar ik een poosje heb staan kletsen met een echtpaar dat naar hun boot ging voor wat onderhoud als ik dat zo tussen neus en lippen door goed heb begrepen.
Enkhuizen

Enkhuizen

Meteen even een paar foto’s maken en me afvragen wat voor  “soort” vlag er zo hoog op de Dromedaris stond te wapperen en ter ere van ?????  ,ik weet het niet ….. Als ik de dijk even verder op ga heb ik eerst wat tegenwind maar daar merk je heel weinig van in een Quest, het enige wat wel goed merkbaar is, dat is zijwind wat ook nog flink afremt.
Een zwarte vlek van de baldadige jeugd.

Jammer dat de vernielingen van de jeugd zo lang zichtbaar blijven bij de lichtopstand in de bocht.
Dijk onderhoud 

Dijk onderhoud

Tegen het eind van de dijk staat een vrachtwagen waar grond wordt gelost wat onder aan de dijk wordt bijgewerkt, zou er een pad onderlangs komen, de tijd zal het leren. Via Hoorn en later Grosthuizen kom ik weer richting Middenmeer waar de teller voor vandaag op 97 km is blijven staan.


De GPS en de teller in de fiets schelen heel weinig op de afstand zo te zien.

Geen opmerkingen: