24 november 2022

Pa ging fietsen en Bianca ging zwemmen

 

100 km

Vandaag de slotrit van de afgelopen 17 jaar, inderdaad a.s. zaterdag de 26e is de 17 jaar vol als Quest-rijder, “velonaut” of wat je er maar van wil maken. Afgelopen zondag heb ik een overzicht “gepost” over het wel en wee van mij als Questrijder, het was in één woord alle keren genieten. Dus twijfelaars hak de knoop nou eindelijk ook maar door en begin er maar aan.
Obdammerdijk

Vanmorgen werd ik wakker van de regen, zou het toch weer mis gaan was mijn eerste gedachte maar het viel allemaal mee en zo rond 9 uur was ik eigenlijk reisvaardig. Eerste Bianca even bellen want dat is weer een poosje terug. Hij gaat twee keer over en het eerste wat ze zei was: “Pap ik kom net uit het water en wil me eerst even aankleden, ik bel je zo terug” ik begon bijna zelf te rillen, met dit weer in de “Wyldemerk” zwemmen een zandafgraving die nu een prachtig meertje vormt waar de enthousiastelingen kunnen zwemmen en in het midden wel 15 meter diep zegt men. Later belde ze inderdaad en hebben we weer bijgepraat daarna was de koffie op en ben ik van start gegaan.
Handel langs de weg in Zandwerven

Een mooi rondje met veel zon en weinig stoppen onderweg, gewoon lekker doorkarren. Helaas het natte seizoen leverde de eerste lekke band op, even stoppen en wisselen, 5 minuten dacht ik maar dat viel tegen, de pomp liet het afweten en na veel prutswerk wist ik er toch nog iets van 2 atm. in te krijgen bleek later thuis want die pomp werkte wel.
Een kerk die niet meer in "bedrijf" is

Ook binnendijks veel ganzen

De Ven op Andijk

De nieuwste aanvulling
midden op de brug bij gemaal 
"De Vier Noorder Koggen"

Stoppen in de ingang van de polder
en schrikken van al die molens

Onderweg hier en daar een foto maken en thuis vaststellen dat het precies 100 km was geworden vandaag. Straks de pomp proberen te repareren en anders een nieuwe op de kop tikken want zonder is heel lastig en noodgevallen.

Geen opmerkingen: