22 november 2022

Koud en "hufterig" weer.

 

64 km

Het was en is nog steeds koud vandaag, “waterkoud” zou m’n vader gezegd hebben, of “hufterig weer”. Maar een klein rondje moet er wel inzitten, het weer is wel degelijk van invloed op de afstanden die ik fiets, bij mooi weer ga ik vaak wel even langer door om nog een klein blokje erbij te pakken. En een dag zoals vandaag neem ik toch maar een kortere weg ook al omdat ze regen voorspellen in de loop van de middag.
Dit was 10 november, nog "naakt"

Dit rondje gaat langs de molen van de Berkmeer en daar zie ik dat er al flink wordt gewerkt aan de restauratie van de molen waarvan ik op 10 november j.l. nog een “naakte” foto had gemaakt en op m’n blog schreef dat de materialen aanwezig waren voor restauratie, zouden ze het hebben gelezen ?
En vandaag met het begin
van volle wieken.

En hij is op leeftijd.

Hij mag ook wel een beetje vernieuwd worden als ik het jaartal op de molen zie staan 1635 is al een hele poos geleden. Aan de Obdammerdijk is niemand aanwezig dus ga ik meteen verder richting Wervershoof en daar vandaan richting Middenmeer. In Wervershoof zijn Aad en Ans thuis, ik ben benieuwd naar de situatie met Aad, bij een laatste controle bleek er toch nog weer iets te zijn wat niet in overeenstemming is met een gezond leven en vooruitzichten. Ze zijn geregeld bezig met bellen enz. enz. met het AvL in Amsterdam, het is afwachten hoe dit verder allemaal verloopt.
Pannenbier zei men vroeger

en nu .... ik weet het niet.

Onderweg passeer ik nog een mooi bouwwerk waar men tot de top is gevorderd en de vlag wappert, tegenwoordig zie ik maar zelden een vlag zoals deze rood, wit en blauw, de meesten hangen andersom vooral in de agrarische sector.
Bij de Vooroever in Medemblik

En nu nog 1 km naar huis.

Het blijft somber en de temperatuur gaat niet erg omhoog als ik m’n gevoel na ga, “frisjes om de neus” maar na     63 km staat alles weer binnen en hopen we op betere tijden.

Geen opmerkingen: