14 november 2022

Mooi weer rond Den Helder

 


En weer is er een nieuwe week van start gegaan met mooi weer en weinig wind. Wel frisjes vanmorgen maar 7 graden is eigenlijk normaal voor deze tijd van het jaar, we mogen niet klagen en dat doen we dan ook niet. Het rondje ging vandaag over de “Noordkop” en dan zit er meestal De Helder in zo’n ritje, dus ook vandaag. Eerst naar Slootdorp en dan via De Haukes naar de “korte” afsluitdijk dan naar de Balgweg en op naar Den Helder waar het voor mij een uitgestorven stad is geworden, er is weinig of geen verkeer vergeleken bij afgelopen zomer en dan ook nog de vakantie pieken naar Texel, nu geen enkele wachtende auto. Het fietst heerlijk en al snel draai ik langs de oprit van de Texelse boot om hotel Lands End heen, naar de “Zee promenade”

Het enige bootverkeer op het Marsdiep is een vissersboot van Wieringen die een heel “leger” zeemeeuwen achter zich aan krijgt, mogelijk een visje te halen.


Verder weinig wandelaars en/of fietsers te bekennen en aan het eind, voor ik de duinen in ga is het uitkijken, los nat zand wat een beetje glibberig aan doet en ik voel een beetje slippen van de wielen. Het fietst hier altijd prachtig, hoewel, je kan niet echt op volle snelheid om ongeschonden verder te fietsen dan ga je absoluut ergens de bocht uit en dat past mij niet, ik heb tijd zat. De blog heet niet voor niets “Questie van Tijd” ook al omdat ik na m’n 65 levensjaar met een Quest ben begonnen, over 12 dagen is dat 17 jaar geleden, op 26 september 2005 was m’n eerste ritje waar blijft de tijd.


En even later zou je haast denken dat ik in Drenthe fiets op de grote stille heide, een enorme schaapskudde liep daar te grazen dus stoppen en een paar foto's maken



Na Callantsoog zie ik ze bezig om land af te dekken met stro om verstuiving te voorkomen en dan zouden de reeds geplante bollen “open en bloot” komen te liggen wat tot een misoogst zou leiden. Het gaat snel en vol automatisch laden met de voorlader en dan schuiven de balen stro zo in de “versnipperaar” om de zandgrond af te dekken. Ik maak een klein ommetje om even bij de school van schoondochter Marjon langs te gaan het is rond 12 uur dus mogelijk pauze en dat bleek te kloppen.




Er kwamen al heel snel een groepje leerlingen aan rennen waarbij ik aan één van de jongens verzocht om juf Marjon even te roepen want die zat volgens hem ik de koffiekamer, zo gezegd zo gedaan en even later was ze er en begonnen de vragen van de jeugd los te barsten waarbij de prijs toch wel heel interessant leek. Even een paar foto’s en dan op huis aan waar ik na 90 km weer binnen was.

Geen opmerkingen: