10 januari 2023

Alleen heen en terug

 

81 km

Het stond op voorhand al vast, vandaag niet met de Quest op pad, er komt regen en ik, als mooi weer fietser, blijf dan thuis. Maar ja als ik net bezig ben om de ”Miep Kraak” uit te hangen en met stofdoek en stofzuiger bezig ben bedenk ik dat ik eerst Tiny even moet bellen. Er is n.l. een neef overleden op jonge leeftijd en dan staat m’n hoofd ook niet direct naar een ontspannen ritje. Al kletsende over dat onderwerp zegt ze aan het eind van dit gesprek, “Kom je nog deze kant op” en dat is min of meer het “verlossend” telefoontje. Omkleden en de “Miep Kraak” gevoelens even aan de kant zetten en gaan met die “banaan”.
Het bleef ruimschoots
droog tot ik thuis was.

Nog even de buienradar checken en vaststellen dat er zo rond 1 uur regen kan vallen dus even doorbijten. Op de rit erheen heb ik de wind schuin tegen en dat beïnvloed de snelheid een klein beetje maar na 40 km zit ik aan de koffie en kletsen we bij over al wat komen gaat en is gepasseerd.
Richting Middenbeemster

Rustig langs de dijk van de Beemster

Niet naar links.

Ik blijf niet te lang want straks is het minder volgens alle “geleerden” maar het bleef heel lang droog. Hier en daar omrijden ook over een traject waar ik toch heel vaak langs ging door de Beemster maar het is niet anders en er zijn gelukkig meerdere wegen die naar “Rome” leiden.
Hij knippert zodra de fiets 
beweegt.

Gisteren werd ik er nog attent op gemaakt dat m’n achterlicht knipperde, misschien zit het bolletje los zei die meneer, maar standaard knippert hij zodra de fiets beweegt dus dat werkt goed.
Nog 9 km vanaf hier.

Het gaat allemaal nu voor de wind en dat brengt me na 81 km weer in Middenmeer.

Geen opmerkingen: