11 januari 2023

En toen was ik achter lek.


 Soms gaat het anders dan ik had gepland. Vanmorgen leek het me goed om het HEM-rondje weer even te doen maar ik ben onderweg gestrand en heb de route gewijzigd. Het weer is prima en de zin is groot als ik optimistisch van start ga.


Via de Tussenweg ga ik richting Medemblik om eerst richting Enkhuizen te gaan maar toen ik door Onderdijk reed begon hij plotseling te slingeren en dat kan maar één ding betekenen, lek van achter. Inderdaad maar als er dan geen gras is om hem even op z’n kant te leggen dan moet je eerst nog een stukje lopen. Zo gezegd zo gedaan binnenband wisselen en eerst de buitenband nalopen op iets wat er niet in hoort.

Inderdaad een scherp stukje gekleurd glas wist ik op te sporen dan het verdere program afmaken en de band op pompen tot 5 bar. Meteen stond het vast dat het een andere route zou worden omdat ik weer op tijd andere afspraken had en niet te ver van huis moest gaan. Dus nu even horen bij zwager Aad hoe het met z’n behandeling stond en daar trof ik ook broer Ben die met dezelfde vraag daar aan de koffie zat en al met al werd het nog haasten om op tijd thuis te komen na 35 km.

Geen opmerkingen: