24 januari 2023

Middenmeer - Zuidoostbeemster - Middenmeer

 

85 km

Laat ik maar beginnen met het weer, het is veel kouder als gisteren, “hufterig” weer, waterkoud, of hoe je het ook maar wilt noemen.
Slechte afwatering

Maar ja nog even en het wordt weer echt voorjaar en dan gaan de temperaturen weer omhoog. Vanmorgen was het simpel, een heen en weertje naar de Zuidoost stond op het programma.
Bomen inkorten .....

... bij de achterburen.

Meteen even een blik werpen op de tuin van de achterburen waar een aantal bomen wordt ingekort met groot materiaal. En ook de achterband van Tiny’s fiets even plakken omdat die gisteravond leeg stond toen ze naar huis zou fietsen. Helaas ze is “slachtoffer” geworden van enkele jeugdigen die de band leeg hebben laten lopen, tenminste ik had hem eruit gehaald en twee keer door een emmer water gehaald en beide keren geen borrelende plaats waar het lek zou kunnen zitten dus afdrogen en de band weer naar binnen gewerkt en oppompen. Na de lunch ook even naar de diepvries gekeken die niet laag genoeg stond ingesteld en hier en daar wat producten liet ontdooien wat niet wenselijk is.
De meeste jaren loopt het onderwater .....

... en hebben de watervogels extra ruimte

Toen ik weer huiswaarts ging vond ik het weer koud bij het instappen maar dat was na een paar kilometer weer over en voelde ik me weer prettig en nog altijd zonder schuimkap die alleen gebruikt wordt bij harde regenbuien. Als alles weer aan kant is staat de teller voor vandaag op 85 km en morgen zien we wel weer.

Geen opmerkingen: