19 januari 2023

Standaard rondje

 

89 km

Het is alweer donderdag, de weken vliegen voorbij, voor je het beseft ben je “oud”. Mijn voornemen was gisteren al een beetje gevormd, een rondje zoals ik al zo vaak heb gemaakt, het HEM-rondje. Eerst een paar boodschappen gedaan en toen vond ik het nogal fris, we zien wel hoe het straks is al ik van huis ga met de Quest. Het viel allemaal erg mee, wel koude handen maar verder nergens problemen, volgende keer misschien maar een paar handschoenen meenemen. Richting Hoorn gaat vlot en nergens kwam ik wandelaars of fietsers tegen, zeker allemaal koukleumen of winterslapers.
Oosterpoort in Hoorn

Zonnig langs de dijk ......

en dat bleef het ook.

Als ik Hoorn bijna weer verlaat nog even een foto maken van de Oosterpoort en 100 meter verder fiets ik al op de dijk richting Enkhuizen. Het is overal rustig, nergens een levend wezen te bekennen en zo ben ik in no-time bij Enkhuizen waar ik een paar foto’s maak van Paulus Potter.
Paulus potter .......

.... die eigenlijk .....

........de geitjes aan het schilderen is.

Het beeld dat is gemaakt door Jan van Velzen uit Onderdijk, echt herkenbare kunst en zo zijn er nog al wat soortgelijke werken van deze kunstenaar die vorig jaar is overleden.
De ophaalbrug

Oostdijk als je hard fietst
ben je er zo doorheen.

Dan de ophaalbrug over en weer verder naar Andijk, eerst passeer ik nog een heel klein afgescheiden gehucht, Oostdijk wat nog bij Enkhuizen hoort. Hier kreeg ik nog een beetje neerslag in de vorm van hagel, ijzel en regen, het was zo over en mocht eigenlijk geen naam hebben.
De R.K. kerk in Medemblik

Bij Medemblik even de kerk op de kiek en zo heb ik van alle drie stadjes een bevestiging dat ik er was en is het HEM-rondje weer bijna compleet, door het “gat” van de dijk Medemblik uit en de polder in. Op een paar kilometer voor de finish moest ik nog rechtsvoor verwisselen omdat deze lek was en zo eindigde deze rit na 89 km bij de garage in Middenmeer.

Geen opmerkingen: