20 december 2021

Alles is somber door corona denk ik

 


Maandag 20 december 2021, als het weer maandag is hebben we de Kerstdagen gehad en zijn we bijna weer aan het eind van 2021, de tijd lijkt echt te vliegen. Het weer is minder als de berichten gisteravond nog in het vooruitzicht stelden. Redelijk zonnig en daar was helemaal niet van te zien het was gewoon bewolkt maar daar tegenover was het windstil en dat is ook wel weer prettig. Omdat broer Ben vorige week niet thuis was had ik bedacht om daar even langs te rijden maar pas als ik het HEM-rondje heb gehad. Als ik van start ben merk ik na zo’n 30 km dat mijn mobiel nog thuis ligt, hopen dat ik geen problemen zal krijgen want dan zit ik wel even op het verkeerde pad, we zullen wel zien.


Als ik door Hoorn fiets kom onverwacht de zon er even bij en daardoor sla ik even af bij de “Scheepsjongens van Bontekoe” en dat was ook het enige moment dat ik zon heb gezien.

Verder bleef het eigenlijk somber weer en er was bijna nergens een kop te zien langs de weg. De corona brengt toch wel heel veel ellende met zich mee, het begon weer iets op te leven maar na de laatste berichten lijkt alles wel “ingeslapen”.

Op een bepaald moment zie ik nog wel een groepje witte ganzen lopen bij Enkhuizen maar verder houden de dieren zich ook gedeisd. Even afslaan bij Wervershoof om bij Ben langs te gaan, helaas hij is er wel maar moet meteen weg om de “boosterprik” te halen bij de locatie van de GGD op het Agriport gebied in de Wieringermeer.


Als ik weer bij de thuishaven ben zie ik dat de mannen nog steeds bezig zijn in een mast met wat antennes/versterkers voor telefoonverkeer, toen ik vertrok waren ze ook al in de mast en nu staan ze er nog, groot onderhoud zullen we maar zeggen. Het rondje werd vandaag ruim 92 km gezondheid.

Geen opmerkingen: